dimecres, 23 d’abril del 2014

Formació i promoció de les biblioteques entre els més petits

En una entrada de fa uns mesos (http://bib-doc.blogspot.com.es/2014/01/idees-per-promocionar-la-professio-13.html) suggeríem la possibilitat de crear alguna activitat o joc adreçat als més petits per fer-los descobrir la importància i utilitat de les biblioteques. No és que la idea fos original, perquè al llarg dels temps s'han portat a terme moltíssims exemples que podríem relacionar. Un dels que ens ve al cap, posat en marxa vers l'any 2001, és el material anomenat Exploradors de biblioteques, desenvolupat per la Diputació de Barcelona:  http://www.diba.cat/biblioteques/treballenxarxa/quefem/xarxabiblioteques/projectebibliotecaiescola.asp.


Ara fa poc temps el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha creat un nou joc com els que comentem. Es titula En Biel i la Teca, a la biblioteca, i va adreçat als infants del cicle d’educació infantil. Es presenta en línia i vol comptar amb la col·laboració de les escoles i les famílies.

Es pot fer servir a les mateixes biblioteques públiques, com a material d'acompanyament en les visites d'escolars; però també pot resultar d'utilitat a les escoles, com a reforç de les àrees curriculars. En aquest enllaç hi podreu accedir i jugar: http://bieliteca.bibgirona.cat.

Un petit suggeriment per a totes les activitats i jocs d'aquesta mena que es puguin fer en el futur: incloem breument, al final de la sessió, alguna pregunta-activitat en relació al professional que hi ha al darrere (o al davant!) de les biblioteques. Així potser inculcarem en les tendres criatures la figura del bibliotecari, que el dia de demà pot ser un model en la tria de la seva pròpia professió.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada