divendres, 8 de gener del 2016

Seguiment dels convenis de cooperació educativa (22)

Hem entrat com qui no vol la cosa en un any nou i tornem de les vacances amb energies renovades. Des d'aquest blog volem contribuir al coneixement de la figura del bibliotecari des de diferents punts de vista (història, llocs de treball que es poden ocupar, detalls sobre la formació universitària...). Tot amb l'objectiu de promoure la vinguda de força estudiants cap al grau d'Informació i Documentació, la formació bàsica que ens permet treballar en aquest sector.
Fotografia de Lewis Wickes Hine (1915),
propietat de la Library of Congress

Com en mesos anteriors, a continuació aporto informació sobre les ofertes de pràctiques extracurriculars que poden aprofitar els alumnes de la nostra Facultat. Ens les fan arribar les empreses i institucions que desitgen un suport d'alumnes del nostre grau o màsters per a tasques diverses de gestió d'informació o documentació. Les dades que incloc tot seguit corresponen als anuncis que hi havia exposats a la cartellera oportuna el 7 de gener de 2016 (primer dia que la Facultat ha reobert les portes després de les festes).

Nombre d'anuncis exposats: 25
Nombre d'estudiants demanats: 29

Entitats de l'àmbit públic: 8 (32 %)
Empreses de l'àmbit privat: 17 (68 %)

Preu mitjà de la remuneració que s'ofereix: 4,02 euros l'hora.

En comparació amb el mes anterior, el nombre total d'anuncis és una miqueta inferior, de 27 a 25 (cal tenir en compte que hem passat les festes de Nadal i Reis, en què moltes activitats disminueixen). El percentatge a favor de les empreses del sector privat augmenta una mica: del 59,3 al 68 %. I el preu mitjà de la remuneració també ha baixat una mica: de 4,12 a 4,02 euros per hora.

Pel que fa a la remuneració, cal dir que en el mes actual hi ha hagut 5 anuncis en què no s'ofereix compensació econòmica (en canvi, n'hi ha una que ofereix 10 euros per hora). Si desagreguem la mitjana de les empreses pel sector públic i privat, la diferència podríem dir que és significativa: 2,61 euros per part del sector públic, 4,96 per part del privat.

Pel que fa als sectors representats, en l'àmbit de les ofertes provinents d'entitats públiques trobem un ajuntament, una biblioteca pública, dues d'universitàries, un museu, una institució acadèmica, una escola de música i un centre docent no universitari.

Quant al món privat, aquest mes les ofertes ens han arribat de quatre centres de formació superior, dues entitats financeres, dos despatxos d'arquitectura, una productora audiovisual, un laboratori farmacèutic, un bufet d'advocats, una llibreria, una constructora, i empreses diverses: de desenvolupament d'apps, de distribució de continguts per Internet, de seguretat informàtica i de fabricació de mobiliari.

Vegeu les entrades anteriors d'aquesta sèrie en aquest enllaç.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada