dilluns, 15 de febrer del 2016

Nova edició de les Jornades Catalanes, oportunitat imperdible

Els propers 3 i 4 de març de 2016 tindran lloc a l’Ateneu Barcelonès la pròxima edició de les Jornades Catalanes d’Informació i Documentació, organitzades pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. Aquestes seran ja les 14es jornades.



Un congrés com aquest és una oportunitat de primer ordre per al jove bibliotecari (i l’estudiant) en el seu progrés i desenvolupament professional. Em sembla que ja ho he comentat en alguna ocasió, i és una qüestió prou sabuda: una trobada científica com és un congrés serveix tant pels beneficis de coneixements que es poden adquirir com per la socialització professional que es pot aconseguir.

Però si ens centrem en el primer aspecte, i en relació als temes que més preocupen aquest blog, dedicat a la professió de bibliotecari, hem de dir que hi ha diferents sessions de força interès. Sense voler menystenir els altres actes, he de destacar les sessions dedicades a nous perfils: «Màrqueting digital, un rol professional emergent», a càrrec de Jordi Ventura (dijous 3, a les 11.30 h), i «Biblioteca i entorn: rols professionals», moderat per Ciro Llueca (dijous 3, a les 12.30 h). En cert sentit, la sessió següent també respon a un nou perfil: «Usabilitat, la informació pensada per al client», a càrrec de Rubén Alcaraz.

Sobre emprenedoria (un altre tema que recurrentment apareix en aquest blog) s’hi dediquen dues sessions. La que moderarà Lluís Agustí, sobre projectes en l’àmbit cultural (dijous 3, a les 16 h) i la que jo mateix tindré l’honor de moderar divendres 4, a les 9 h, amb participants més aviat de l’àmbit tecnològic.

Si jo fos estudiant, pensaria que els 25 euros que costa la inscripció a aquestes Jornades és ‒més enllà d’una línia al currículum‒ una oportunitat imperdible per introduir-me de ple en el món professional i començar a conèixer gent i ‒sobretot‒ a ser conegut!

Quan es publica aquesta entrada, el Col·legi ha fet pública la informació que s’han cobert totes les places disponibles, així que si no us hi havíeu inscrit, ja no podreu assistir a aquesta edició.No us perdeu altres convocatòries d'interès: consulteu l'agenda del Col·legi i els altres canals habituals per estar al dia (butlletí de Notícies de la Facultat, llista de distribució de BibCat, usuaris seleccionats de Twitter, etc.).





Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada