dimecres, 2 de març del 2016

Seguiment dels convenis de cooperació educativa (24)

Com en mesos anteriors, a continuació aporto informació sobre les ofertes de pràctiques extracurriculars per a l'alumnat de la nostra Facultat que ens fan arribar empreses o institucions. No ens cansarem de celebrar l'avantatge que representa per als nostres estudiants aquestes oportunitats de tenir un primer contacte amb el món laboral en el nostre sector i l'ocasió d'anar adquirint experiència que, el dia de demà, permetrà aconseguir una feina de qualitat.

Fotografia de Lewis Wickes Hine, de 1908, propietat de la Library of Congress

Les dades que incloc tot seguit corresponen als anuncis que hi havia exposats l'1 de març de 2016 a la cartellera corresponent.

Nombre d'anuncis exposats: 26
Nombre d'estudiants demanats: 32

Entitats de l'àmbit públic: 9 (34,62 %)
Empreses de l'àmbit privat: 17 (65,38 %)

Preu mitjà de la remuneració que s'ofereix: 6,09 euros l'hora, amb una franja que va dels 0 euros (en una ocasió) als 10 euros (en dues ocasions). Els valors que es repeteixen més són 8 euros l'hora (en deu ocasions) i 6 euros l'hora (cinc vegades).

Es de destacar aquest mes que continua el nombre elevat d'ofertes per als estudiants de l'àrea d'Informació i Documentació (a part dels 26 anuncis que analitzem aquí, cal deixar constància de cinc convocatòries per a estudiants del grau de Comunicació Audiovisual). Probablement no hi hagi prou estudiants per cobrir totes les ofertes que ens arriben. Aquesta podria ser una raó perquè la remuneració mitjana hagi pujat una mica aquest mes.

També és destacable que es manté el predomini de les ofertes provinents del sector privat enfront d'organismes de l'Administració. Entre les primeres, un centre de formació universitària, una empresa de seguretat informàtica, una productora audiovisual, una biblioteca universitària, tres despatxos d'arquitectes, una fàbrica de mobles, una constructora, una consultoria tecnològica, una empresa de serveis, un laboratori farmacèutic, una assessoria, una revista especialitzada, un col·legi professional, una botiga de venda en línia de moda i una fàbrica de cotxes.

En l'àmbit de l'Administració, una entitat de recerca, quatre biblioteques públiques, dos organismes de serveis bibliotecaris, una biblioteca universitària i un Ajuntament.

Vegeu les entrades anteriors d'aquesta sèrie en aquest enllaç.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada