dilluns, 4 d’abril del 2016

Seguiment dels convenis de cooperació educativa (25)

Una vegada més, em plau facilitar les dades bàsiques sobre les ofertes de pràctiques no curriculars per als estudiants del grau d'Informació i Documentació. Per si hi ha algun lector que no sàpiga de què estic parlant, diré breument que els estudiants universitaris, a partir que hagin aprovat el 50 % dels crèdits de la seva carrera, poden realitzar unes pràctiques remunerades en empreses i institucions.

Fotografia de Lewis Wickes Hine, de 1916,
propietat de la Biblioteca del Congrés de Washington
Aquesta activitat és molt interessant per complementar la formació teòrica de les aules, i se suma a les pràctiques obligatòries que tot estudiant ha de fer per acabar els estudis. Com més pràctiques porti a terme un estudiant, més coneixedor serà de la realitat del món laboral, i més oportunitats tindrà, des d'aquest punt de vista, per aconseguir un lloc de treball que el pugui satisfer.

Es dóna la circumstància que els estudiants del grau d'Informació i Documentació tenen moltes ofertes d'aquesta mena, possiblement moltes més que els d'altres ensenyaments. Així doncs, aquest és un al·licient més per escollir aquests estudis.

Les dades que incloc tot seguit corresponen als anuncis que hi havia exposats l'1 d'abril de 2016.

Nombre d'anuncis exposats: 19
Nombre d'estudiants demanats: 24

Entitats de l'àmbit públic: 4 (21,1 %)
Empreses de l'àmbit privat: 15 (78,9 %)

Preu mitjà de la remuneració que s'ofereix: 5 euros l'hora (amb una franja que va dels 2,5 als 10 euros l'hora). Cal fer constar que hi ha cinc anuncis en què no es concreta la remuneració; lògicament aquests no s'han tingut en compte per calcular la mitjana.

Es va consolidant el predomini del sector privat com a àmbit on efectuar aquestes pràctiques. Les activitats a què es dediquen les empreses o organitzacions que demanen estudiants de la Facultat són: seguretat informàtica, organització d'espectacles culturals, consultoria d'empreses, venda de productes naturals, ofertes de feina per Internet, enginyeria de l'aigua, gestió documental, serveis diversos a empreses, promoció d'art contemporani, comunicació, arquitectura, consultoria econòmica, venda de moda en línia.

En l'àmbit del sector públic, trobem ofertes provinents d'un ajuntament, una biblioteca universitària, una d'especialitzada i una entitat de recerca.

Pel que fa al preu mitjà de la remuneració, ha baixat una mica respecte de l'assolit el mes passat (6,09 euros per hora). Però considero que es manté en un nivell força acceptable.

Vegeu les entrades anteriors d'aquesta sèrie en aquest enllaç.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada