dijous, 11 d’abril del 2013

Les dificultats de convertir-se en emprenedor

Quin dubte hi ha que la vida de l’emprenedor és dura. Els estudiosos del tema acostumen a advertir que perquè un projecte triomfi, n’hi ha d’haver deu que hagin fracassat (és un dir).

Avui presentem una entrada del blog d’un expert espanyol en emprenedoria, que comenta «el mal viure» que implica portar una vida d’emprenedor:
Lacoste, Jesús. «Las 10 verdades que nadie te cuenta sobre los emprendedores y las start-up» [en línia]. Mundo digital, emprendedores y negocios TIC, 20 marzo 2013. <http://jesuslacoste.soydigital.es/las-10-verdades-nadie-te-cuenta-sobre-los-emprendedores-las-start-up>. [Consulta: 25 març 2013].

Al seu decàleg adverteix de les moltes hores de dedicació que demana aquesta activitat, les dificultats de finançament, i els problemes variats que poden sorgir amb els clients, amb els treballadors... En definitiva, un bany de realisme.

2 comentaris :

  1. Té molta raó en Jesús Lacoste, però potser caldria fer un decàleg de les 10 veritats en positiu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Núria,

      Gràcies pel comentari! Tens raó: les coses no acostumen a ser totalment positives o totalment negatives... En aquest blog he parlat sovint de l'emprenedoria (és la segona matèria més freqüent, amb 53 entrades), i generalment són missatges engrescadors (concursos d’idees, ajuts per a emprenedors, estudis sobre emprenedoria...)

      En una entrada recent (28.3.2013) resumia un estudi fet sobre l’emprenedoria a Espanya. Quan es demanava als enquestats què és el millor d’emprendre, les respostes amb més puntuació eren:

      Treballar per a un mateix (37 %)
      Autorealització personal (33 %)
      Ser el propi cap (26 %)
      Llibertat - independència (16 %)
      Poder desenvolupar les idees pròpies (11 %)
      Llibertat d’horaris (10 %)

      Com ho veus?

      Elimina