dijous, 13 de juny del 2013

L’Escola de Llibreria, interessant formació especialitzada

Durant el curs que ara acaba ha tingut lloc a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB la primera edició d’una experiència pionera a l’Estat espanyol: un curs integral per ser llibreter. Forma part de l'Escola de Llibreria.


El projecte neix gràcies a la iniciativa i la implicació del Gremi de Llibreters de Catalunya, que assegura la idoneïtat dels ensenyaments, i compta amb l’organització material de la Facultat, que aporta l’experiència de gestió i un reconeixement acadèmic adequat.
Els continguts recullen tot allò que necessita saber un llibreter avui en dia. Entre d'altres, la legislació que l’afecta, coneixements empresarials, de comptabilitat i màrqueting, una visió molt completa de la varietat de negocis de llibreria existents, els tipus diferents de llibres i altres materials que són l’objecte del comerç, les fonts d’informació per a la identificació i selecció de les edicions, la gestió del local, l’edició de llibres electrònics, la promoció a les xarxes socials, els dispositius de lectura electrònics...

Les classes inclouen visites durant el curs, i unes pràctiques finals en una llibreria, que permeten que l’alumne s’integri durant unes setmanes en l’equip d’una empresa. Per superar el curs cal desenvolupar un projecte de negoci a partir de tots els continguts rebuts. El cos docent, format per més de 20 experts i professionals, són especialistes de prestigi reconegut en les matèries que imparteixen.

La docència del diploma de Llibreria té lloc els dilluns i els dimecres, de 15.30 a 20 h, des del 16 de setembre a final d’abril, seguida de les pràctiques. Els alumnes compten amb la infraestructura de la Facultat: aules convencionals per a les classes magistrals i seminaris, aules d’informàtica per a les sessions pràctiques amb programari de gestió de llibreries i exercicis sobre fonts d’informació, i l’ús del campus virtual, on el professorat diposita materials per a l’estudi i la reflexió.

L’Escola de Llibreria compta amb un important ajut econòmic de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, que permet oferir aquesta formació per poc més de 400 euros. La preinscripció per al proper curs acaba el 28 de  juny de 2013.

Per a més informació, consulteu: http://www.ub.edu/biblio/edl

La premsa en parla, de tant en tant. Vegeu si més no aquest bonic article del diari El país del passat 10 de juny: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/06/10/catalunya/1370891009_206651.html



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada