dimecres, 13 de maig del 2015

De premis i concursos per a estudiants i bibliotecaris

De tant en tant em plau fer difusió per mitjà d'aquest blog d'oportunitats aprofitables per estudiants de bibliotecari (o professionals ja titulats) consistents en concursos o premis. No tant de sorteigs purament aleatoris, sinó de recompenses a treballs fruit del treball i de l'esforç dels que es presenten.


Ara fa pocs dies s'ha convocat una nova edició del més que centenari Premi de Bibliografia de la Biblioteca Nacional d'Espanya. La dotació del premi, 6.000 euros, s'adjudicarà al millor treball «en el campo de la bibliografía hispánica en cualquiera de sus aspectos y bajo todo tipo de objetivos». El termini per lliurar els originals acaba el 15 de setembre de 2015. Les bases completes es van publicar al BOE el 7 de maig de 2015.

Ja vaig parlar d'aquest premi l'any passat. En aquella ocasió, la guanyadora va ser Consuelo Gonzalo García, una professora de la Universitat de Valladolid. Aquí podreu veure detalls del seu treball.

Una altra convocatòria de la qual acostumo a fer-me ressò és la Borsa d’Estudi Ramon d’Alòs-Moner, que cada any convoca l'Institut d'Estudis Catalans. L'edició d'enguany ja s'ha resolt, i la guanyadora ha estat Noemí Barrera Gómez, pel projecte «La circulació del saber durant la baixa edat mitjana: un estudi bibliogràfic comparatiu sobre la recepció i la producció d’obres enciclopèdiques als territoris catalans entre els segles XII i XV».

La Noemí és investigadora al Departament d’Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia de la Cultura de la Universitat de Barcelona i actualment està desenvolupant la seva tesi doctoral sobre aquest tema. El 2013 ja va rebre un premi per a una recerca relacionada.

En els premis concedits enguany per l'Institut d'Estudis Catalans hi ha un altre treball relacionat amb el nostre àmbit professional, al qual se li va adjudicar una de les Borses d’Estudi Països Catalans. Es tracta del que va proposar Núria Téllez i Rodero, titulat «Tractament arxivístic integral del fons documental de l’estudi de la masia catalana».

I ja per acabar, una altra oportunitat per a estudiants, encara vigent (per pocs dies). El 16 de maig de 2015 acaba el termini perquè un estudiant de l'àmbit de Biblioteconomia i Documentació presenti un treball al concurs que periòdicament convoca l'IFLA en relació al seu congrés anual.

Es tracta de l'IFLA/ekz LIS Student Paper Award. També en vaig parlant cada any. La informació per a l'edició vigent la trobareu en aquest enllaç.

A veure si algú s'hi anima!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada