dilluns, 5 de març del 2012

El degà de la Facultat, entrevistat

Igual com fa uns dies deixàvem constància d’una entrevista en vídeo en què apareixia la presidenta del Col·legi, http://bib-doc.blogspot.com/2012/02/entrevista-la-presidenta-del-collegi.html, avui fem referència a una entrevista feta a una altra «autoritat» bibliotecària del país: el degà de la Facultat, Ernest Abadal. L'Ernest ocupa des de fa poc aquest càrrec. Concretament, des del passat 16 de gener: http://bd.ub.edu/noticies/presa-de-possessio-del-nou-equip-deganal

Ernest Abadal. Fotografia publicada a l'entrevista
Doncs bé, l'entrevista en qüestió la podem llegir aquí:
http://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/noticies/2012/Entrevistes/ErnestAbadal.html

Reprodueixo només un parell de preguntes:

«S’ha diversificat en els darrers anys el perfil de l’alumnat?
Aquesta disciplina té un caràcter molt transversal i, de fet, com que és instrumental es pot aplicar a molts àmbits. La versatilitat queda reflectida en la diversitat dels estudiants i també si mirem on és present la nostra matèria: fem classes a Dret, a Criminologia, a Comunicació, a Polítiques, a Podologia,  a Farmàcia, etc.

[...]

A més, sempre parlem de bibliotecàries, en femení…
Sí, i això, en part, és lògic perquè quan aquesta escola es va crear, l’any 1915 (ara fa 97 anys), estava pensada per a una professió femenina. De tota manera, aquesta bibliotecària o bibliotecari vinculat al sector públic, que és una mica el perfil inicial, ha anat canviat, i ara tenim gent que treballa a l’administració pública, però també gent que està al sector privat. D'altra banda, les denominacions també han anat canviant i ara tenim els anomenats gestors de documents a les organitzacions, arquitectes de la informació, infonomistes, gestors de portals web i biblioteques digitals, etc. Es pot dir que hem anat obrint camí en tot allò que està relacionat amb la creació de sistemes de la informació. En totes les organitzacions hi ha informació i, per tant, fa falta un professional capacitat per crear un sistema d’informació i documentació que faciliti l’accés als seus continguts.»

L'entrevista s'emmarca en una sèrie d'intervius amb degans i altres càrrecs de la Universitat de Barcelona. En el seu moment també va aparèixer l'anterior degà, Cristóbal Urbano:
http://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/noticies/2011/Entrevistes/CristobalUrbano.html
http://www.ub.edu/ubtv/ubtv_veurereg.cgi?G_CODI=01934

Aprofitant que parlem de l'Ernest, podem també facilitar l'accés a un vídeo on fa unes declaracions sobre el futur ensenyament de llibreria, que la Facultat organitza conjuntament amb el Gremi de Llibreters de Catalunya, tal com ja vaig informar en una entrada anterior.

Aquí teniu el vídeo: http://www.facebook.com/UBbiblio/posts/393374364009447



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada