dijous, 29 de març del 2012

T'ajuden a formular el teu projecte: 3 Day Startup

Els pròxims dies 11, 12 i 13 de maig tindrà lloc a la Salle de Barcelona (http://www.salleurl.edu/) un esdeveniment que m'ha cridat l'atenció perquè és original i pràctic: 3 Day Startup.


Durant aquell cap de setmana es reuniran 40 estudiants de titulacions variades amb l'objectiu de concretar idees per a la creació d'empreses de base tecnològica. És un tipus d'activitat que va començar el 2008 a Texas (EUA). Des de llavors se n'han fet una vintena i en total hi han participat un miler d'estudiants. La idea s'ha exportat dels Estats Units a altres països. Aquesta pròxima edició de Barcelona serà la primera vegada que es porti a terme a Espanya.

El programa de cada edició és el mateix: divendres, els participants comencen per proposar iniciatives d'empreses emergents (o «startups»). Després es trien les millors idees i durant el cap de setmana es treballa per equips en els projectes seleccionats. Finalment, diumenge a la tarda-vespre es presenten els prototips davant d'inversors, professors, periodistes i públic en general.

Els estudiants poden ser principiants o acabats de graduar. El seu perfil ha de ser divers: informàtics, enginyers, advocats, dissenyadors o, per què no? bibliotecaris! La inscripció a l'esdeveniment és gratuïta, però com que la participació és limitada a 40 estudiants, cal passar un procés de selecció. (També poden inscriure-s'hi, amb les mateixes condicions, gent que ja hagi acabat la carrera.)

El termini per inscriure-s'hi acaba el 22 d'abril, i es porta a terme per mitjà d'un formulari en línia. Els inscrits preseleccionats seran cridats a una entrevista. La darrera setmana d'abril es donarà la llista d'admesos. Doncs què? Què hi podem perdre? Ens animem?

D'una altra banda, si no ens accepten o si no estem en condicions de participar-hi com a protagonistes, sempre podrem assistir a la sessió de presentació dels projectes, diumenge a la tarda (13 de maig, a les 17.30 h).

Aquí trobareu tota la informació i el formulari per a la inscripció:
http://barcelona.3daystartup.org/

Ànims!


P.D. Com a curiositat, podeu llegir a l'enllaç d'aquí sota una notícia de la Revista gestión documental que es refereix a un parell de marrecs de 16 anys que han començat un projecte empresarial. Potser van dir «Uh! Oh! No tinc por!»: http://www.revistagestiondocumental.com/2012/03/26/holalabs-una-startup-impulsada-por-dos-chicos-de-16-anos/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+revistagestiondocumental+%28Revista+Gesti%C3%B3n+Documental%29




2 comentaris :

  1. "Potser van dir «Uh! Oh! No tinc por!»"
    jejeje :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquests vailets, amb 16 anys, ja han rebut premis internacionals... Aix.. xitxarel·los... :-) [enveja!]

      Elimina