dijous, 10 de gener del 2013

Ofertes de feina per a investigadors

Tot i que la formació tradicional del bibliotecari el capacitava per a unes tasques tècniques, a mesura que els estudis del nostre àmbit professional han anat guanyant terreny dins de la universitat i s’han anat creant i normalitzant estructures de caire acadèmic, ja no són una excepció els col·legues que tenen la recerca com una de les seves activitats principals.
El jove graduat que acaba els estudis amb un bon rendiment acadèmic i que sent la vocació de la recerca té l’oportunitat avui en dia de començar una carrera universitària que el pot portar a guanyar-se la vida (no pas a fer-se ric) amb aquesta activitat. Els màsters orientats a la recerca, els programes de doctorat, els grups de recerca, els observatoris i altres estructures, forneixen la societat d’unes persones que amb la seva tasca quotidiana fan avançar el coneixement teòric o aplicat del camp científic d’Informació i Documentació.

Per tal de fomentar la mobilitat i l’accés a la feina dels investigadors en general, la Comissió Europea va crear el 2008 Euraxess, un portal que intenta recollir totes les ofertes de feina existents per als investigadors. A banda del servei d’ofertes de feina, dins d’Euraxess també es troba un seguit d’informacions sobre els drets i els deures dels investigadors, serveis que s’ofereixen per facilitar l’estada en un altre país, així com un recull d’enllaços a centres de recerca i a altres entitats similars.

La cerca d’ofertes de feina (prop de 5.500 en el moment de redactar aquestes línies) es pot efectuar, entre d’altres punts d’accés, per camps de recerca. I entre aquests camps de recerca es troba «Information science». De la nostra especialitat hi ha vigents 253 anuncis, distribuïts principalment en aquests països: Alemanya (61), Regne Unit (34), França (25), Itàlia (22) i Suècia (18).

Heus ací doncs, una altra font d’informació per a qui –tenint les qualificacions oportunes– desitgi passar una temporada a l’estranger. La trobareu a l'enllaç següent: http://ec.europa.eu/euraxess/.

ACTUALITZACIÓ: El Govern de Catalunya ha creat un lloc web amb la mateixa imatge que Euraxess, per tal de promocionar la vinguda a casa nostra d'investigadors estrangers. El seu nom: Euraxess Catalonia. Aquí el podreu veure: http://www.euraxess.cat/.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada