divendres, 13 de juny del 2014

L'Escola de Llibreria, una proposta professionalitzadora

El curs 2012-13 es va desenvolupar la primera edició del curs de postgrau de Llibreria, una proposta formativa fruit de la col·laboració entre la universitat i el sector privat que té com a objectiu principal formar personal tècnic capaç d'integrar-se laboralment al món del comerç del llibre. En aquests moments (juny de 2014) estan acabant les pràctiques els alumnes de la segona edició, i ja és obert el període de preinscripció per al curs que ve.
 

L'èxit de la primera edició que va transcendir més va ser la creació de la llibreria No Llegiu, per part d'un dels alumnes, en Xavier Vidal. Però a banda d'aquesta fita important, uns quants dels altres alumnes han aconseguit feina en el sector. Pel que fa a la segona edició ‒la que estem acabant aquests dies‒, repetim un resultat de primera categoria: Maite Sánchez, una alumna, ha obert al Clot una llibreria nova: Pebre Negre. Igualment, altres alumnes han estat ja contractats en diverses llibreries.

Aquests bons resultats són el fruit de diversos ingredients: una planificació adequada, realitzada conjuntament amb el Gremi de Llibreters de Catalunya, que són els màxims coneixedors d'aquest sector. Una tria del millor professorat possible, compost tant per professionals en actiu i amb una llarga experiència, com per professors de la Universitat. Un ajut econòmic provinent del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ‒a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals‒, que ens permet oferir el curs a un preu molt assequible. I un ambient cultural de la ciutat de Barcelona molt dinàmic, que si bé presenta el tancament de llibreries importants, també contempla l'obertura de moltes altres llibreries, de dimensions més petites i amb una clara vocació de treballar per dinamitzar culturalment el veïnat.

El marge comercial que dóna de si un negoci de llibreria és limitat. No podem prometre grans beneficis als emprenedors que s'instal·lin pel seu compte. Tanmateix, sabem que el llibre és capaç de despertar passions. I és a aquestes persones que senten una crida a treballar envoltades de llibres, a fer de la promoció de la lectura i de la cultura en general la raó de la seva vida laboral, a qui adrecem aquesta oferta.

Fins al 30 de juny de 2014 hi ha temps per tramitar la preinscripció per al curs que ve.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web: http://www.ub.edu/biblio/edl
O descarregar-vos el tríptic informatiu.
I si voleu estar al cas de les notícies generades al món de la llibreria, no deixeu de subscriure-us al blog de l'Escola: http://bd.ub.edu/edl/ca
I del Twitter què me'n dieu? Les novetats al minut: https://twitter.com/EdL_UB


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada