dimecres, 25 de juny del 2014

Vídeo promocional del grau

Ens alegra molt comentar l'aparició d'un vídeo promocional sobre el grau d'Informació i Documentació. Ha estat promogut per la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB i s'ha estrenat fa poques setmanes.



Ens agrada perquè combina imatges de referents bibliotecaris tradicionals (que són fàcilment reconeixibles pels destinataris del vídeo) amb missatges plenament actuals i engrescadors. Hi parlen cinc professionals ‒tots exalumnes de la Facultat, òbviament‒ que, malgrat la seva joventut, ocupen llocs ben diversos i interessants.

Els testimonis que hi apareixen són Núria Palomar, que treballa en un òrgan de l'Administració (l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament), Cristina Gómez, del bibliobús del Montnegre; Francesc García, documentalista a l'empresa de pintures Roberto S.A.; Isaac Barrachina, de les biblioteques municipals de Sabadell, i Verónica Gil, del bufet Maluquer Advocats. Una diversitat àmplia d'entorns i també de tasques professionals desenvolupades.

En aquest blog hem parlat en diverses ocasions de l'ús del vídeo per promocionar la professió i els estudis. Per exemple, l'abril de 2013, posàvem uns quants exemples d'aquesta mena de mitjà divulgatiu. A final de 2013, la Universidad Carlos III de Madrid va produir un altre vídeo amb la mateixa finalitat. El podreu veure en aquest enllaç. Reconeixem la bona voluntat de totes les iniciatives, però modestament opinem que la que acabem de publicar a la Facultat és un exemple ben reeixit, que supera tots els precedents.

A l'aparició del vídeo s'hi afegeix la d'un altre material promocional, també editat per la Facultat en les darreres setmanes. Es tracta d'una sèrie de tríptics impresos (disponibles també en línia en pdf) sobre els diferents ensenyaments que s'imparteixen a la Facultat. És de lloar també en aquest cas la coherència en el disseny i la bona combinació d'imatge i text que conforma cada fullet. Des d'aquest enllaç tindreu accés als diferents tríptics.














Recordem que estem actualment en període de preinscripció universitària. No perdem cap oportunitat de promocionar el nostre grau entre parents, amics i coneguts.


1 comentari :