dimecres, 2 de juliol de 2014

Seguiment dels convenis de cooperació educativa (5)

Continuem amb aquesta sèrie d'entrades en què analitzo sumàriament l'oferta dels  «convenis de cooperació educativa», que és com es coneix sinecdòquicament la possibilitat que els estudiants del grau d'Informació i Documentació (igual com qualsevol altre estudiant universitari) portin a terme pràctiques remunerades en institucions o empreses, a banda del pla d'estudis.
Young cigarmakers in Englahardt & Co., Tampa, Fla.
Fotografia de 1910 de la Library of Congress

El mecanisme és senzill: les entitats interessades a disposar de futurs bibliotecaris fan arribar a la Facultat un anunci, que pengem en uns vitrines dedicades a aquest efecte. Els estudiants interessats es posen en contacte directament amb els que ofereixen la feina.

Segons l'observació realitzada sobre el terreny ahir dimarts, 1 de juliol de 2014, la quantitat total d'anuncis penjats era de 8, que, en conjunt, demanaven 12 estudiants. En comparació al mes anterior, les xifres són molt similars (al juny foren 9 anuncis, i la quantitat d'estudiants demanats, 14).

Les ofertes que vénen d'entitats del sector públic són 5 (dos ajuntaments, dos centres docents i una biblioteca especialitzada) i demanen en total 9 persones.

Les ofertes del sector privat són 3, i cadascuna demana un estudiant (una editorial, un bufet d'advocats i un gabinet de comunicació).

El preu mitjà de la remuneració per als estudiants és de  5,51 euros per hora (amb una franja que va des d'1,9 fins a 10 euros l'hora). El mes passat va ser lleugerament inferior: 4,90 euros l'hora.

Crec que no és imprudent recordar que aquests dies són els darrers en què està obert el període de preinscripció per accedir a la universitat, i que segur que hi ha estudiants dels que acaben de superar les proves de selectivitat que encara estan dubtant sobre quins estudis escollir.

Amic lector, goso invocar la teva participació activa aquests dies perquè aconsellis algun d'aquests estudiants indecisos respecte de la carrera a triar. La teva intercessió com a persona coneixedora d'aquesta professió que tantes alegries ens procura és important.

Un argument més per influir en els possibles candidats és aquesta possibilitat certa que tenim a la nostra Facultat, de realitzar pràctiques remunerades en empreses i institucions. Aquest és un mecanisme freqüent per trobar posteriorment una feina «de veritat». T'ho agraeixo per endavant.

Vegeu les entrades anteriors d'aquesta sèrie en aquest enllaç.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada