dilluns, 22 de desembre del 2014

Estem salvats (?): una sèrie sobre bibliotecaris per televisió

Sempre hem pensat que una sèrie de televisió sobre biblioteques faria un gran bé de cara a la visibilitat de la nostra professió. Aquest mes de desembre se n'ha estrenat una. Però no reuneix les condicions ideals per aconseguir els objectius que pretenem.

Per un cantó s'emet per un canal de pagament: Syfy, dedicat a sèries de ciència ficció. És a dir, que tindrà una audiència limitada. Per una altra banda, els seus protagonistes no són exactament uns bibliotecaris convencionals. Les històries que s'hi representen no tenen res a veure amb la feina del dia a dia a les biblioteques.

La sèrie es titula The librarians, i és de la cadena nord-americana TNT. A Espanya s'emet des del passat 8 de desembre de 2014, els dilluns a les 22.20 h. En total seran deu capítols, cadascun amb una aventura independent. Els protagonistes han de resoldre misteris, lluitar contra forces sobrenaturals i recuperar artefactes màgics arreu del món.

Es tracta d'una sèrie d'acció i aventures màgiques. Els suposats bibliotecaris, que tenen la seu sota la Biblioteca Pública de Nova York, tenen com a missió la salvaguarda de la màgia que encara queda en el món. Disposen d'eines amb poders, i conserven relíquies com l'espasa Excàlibur o l'Arca de l'Aliança. La sèrie està basada en una trilogia de pel·lícules del mateix nom.

Aquí podreu veure un tràiler de la sèrie. I aquí, diverses notícies de premsa que se'n fan ressò:
http://www.publico.es/actualidad/the-librarians-serie-magica-pasar.html
http://www.formulatv.com/noticias/41071/the-librarians-syfy-espana-estreno-diciembre/
https://www.cineytele.com/2015/11/05/syfy-estrena-la-segunda-temporada-de-the-librarians/
https://www.syfy.es/noticias/clara-lago-tendra-un-papel-en-la-tercera-temporada-de-the-librarians


No s'ha de confondre aquesta sèrie d'aventures màgiques amb una altra que duia el mateix nom, The librarians, i que va ser emesa durant tres temporades per la cadena australiana ABC. En aquesta, els personatges sí que eren bibliotecaris «de veritat» –dins del que la ficció permet–.

Aquí hi ha la pàgina web del programa. I aquí la informació a la base de dades Internet movie data base.

Tot ajuda; però encara no ha arribat «la sèrie» que ens agradaria...


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada