dimecres, 10 de desembre del 2014

Visibilitat a la televisió

Mario Aguilera, director de la Biblioteca Pública de Sant Joan Despí, va aparèixer el passat 3 de desembre de 2014 al concurs d'Antena 3 ¡Ahora caigo!, que presenta Arturo Valls. Podreu veure la seva participació a partir del minut 12.30, al vídeo del programa.



En les breus paraules d'introducció amb què cada concursant es presenta, en Màrius diu que és bibliotecari, com no podria ser d'una altra manera, de biblioteca pública. El presentador –que no sembla molt coneixedor de la realitat– li contesta:

–Oficio en peligro de extinción.
–No! Para nada, para nada –replica en Màrius.

Arturo Valls no sembla creure-se'l, i amb ironia, replica:

–Están las bibliotecas llenas... Raro es el barrio donde no abran una biblioteca cada semana...

–La nuestra está a tope –sentencia en Màrius.

I efectivament, les estadístiques no enganyen: l'any 2013 la seva biblioteca va rebre 128.150 visites (la mitjana de la província de Barcelona se situa en 89.129), cosa que fa una mitjana de 466 usuaris al dia. El total de préstecs efectuats durant el 2013 per aquesta biblioteca va ser de 86.828 (la mitjana de la província és de 58.861), cosa que representa que cada dia se'n fan 316 de mitjana.

El concurs segueix el seu recorregut, i després de superar diverses preguntes, lamentablement en Mario s'encalla en el títol d'una cançó i cau (literalment), quan se li acaba el temps.

Heus aquí una aparició breu, però positiva, d'un bibliotecari a la televisió, en un programa de caire popular i amb un presentador no gaire informat...Hem d'aprofitar totes les oportunitats!

Vegeu altres aparicions de bibliotecaris als mitjans en aquestes entrades.

1 comentari :

  1. Gràcies Amadeu per fer-ne ressò. Sobre això que comentes d'aprofitar les oportunitats t'enviaré una foto al respecte. Mario Aguilera.

    ResponElimina