diumenge, 26 de maig del 2024

Candidats bibliotecaris a les eleccions europees del 9 de juny de 2024

Una vegada més, des d’aquest blog donem a conèixer els bibliotecaris (i afins) que es presenten a unes eleccions. En aquesta ocasió som a les portes de la celebració dels comicis per al Parlament Europeu, que tindran lloc el pròxim 9 de juny de 2024.

Els objectius i la metodologia d’aquesta entrada són els mateixos que en les ocasions anteriors. Per un cantó, es consideren rellevants no solament les persones que hagin rebut estudis en la nostra àrea de coneixement, sinó també aquelles que hi treballin o que hi hagin treballat, encara que no tinguin la nostra titulació. La manera com s’han trobat no és gaire «científica»: consisteix en la lectura atenta de totes les candidatures, per tal d’identificar els noms coneguts. 

No pretenem amb aquest exercici influir en el vot de ningú; només recollir, de manera anecdòtica, els bibliotecaris (i afins) que han decidit fer el pas d’optar a ser representants del poble a les cambres legislatives.

Si bé en l’anterior convocatòria de les eleccions europees, de l'any 2019, no es va publicar una entrada semblant a aquesta –no sabem si per manca de candidats o per manca de temps per elaborar-la–, en les anteriors, de l'any 2014, van aparèixer dos candidats

En aquesta convocatòria de 2024, són tres els noms que podem exposar en aquest aparador, entre els més de 2.200 que formen el total de candidatures. Les llistes oficials es troben publicades al BOE, núm. 117 (martes 14 de mayo de 2024): https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2024-9687. No cal dir que si algú troba algun altre candidat que no consta en la relació actual i ens ho fa saber, li estarem molt agraïts. Tot seguit presento aquestes persones.

 

Foto: Monmar Comunicació

Oriol Izquierdo i Llopis no és bibliotecari; és escriptor i gestor cultural. De 2007 a 2012 va dirigir la Institució de les Lletres Catalanes. Però l’hem inclòs en aquesta selecció perquè des de fa més de deu anys és docent del postgrau en Llibreria que s’imparteix a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals. L’Oriol és el candidat número 60 de la llista de Junts i Lliures per Europa.

 

Foto: Kippelboy

Tomàs Molina i Bosch tampoc és bibliotecari. El meteoròleg més mediàtic i més parodiat de la història forma part d’aquesta entrada perquè actualment està matriculat al programa de doctorat de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals. La seva tesi, dirigida per Ernest Abadal, versarà sobre la comunicació del canvi climàtic. En Tomàs Molina és el número 2 de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya-Ara Repúbliques.

 

Foto: canalinfoLibre

Rosa Regàs Pagès no té formació acadèmica en gestió d’informació i documentació. Tanmateix, no es pot negar que la seva vinculació amb les biblioteques fou molt important: entre 2004 i 2007 va ser la directora de la Biblioteca Nacional d’Espanya. En aquestes eleccions es presenta pel número 58 de la llista del partit polític Recortes Cero.

Desitgem sort a tots els candidats.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada