No podem assegurar que el nostre escrutini hagi estat exhaustiu, perquè ens hem basat únicament en la nostra memòria (i hem fet algunes comprovacions de noms dubtosos). Així que si algú coneix algun altre bibliotecari que formi part d'alguna candidatura i ens ho diu, amb molt de gust ampliarem la informació.
Evidentment, no desitgem amb aquestes entrades orientar el vot de ningú; ens mou tan sols la voluntat de deixar constància de la presència de col·legues de la professió en les conteses electorals.
En l'entrada anterior, referida a les eleccions al Parlament de Catalunya de novembre de 2012, vam trobar un total de set bibliotecaris candidats. En aquesta ocasió, per al Parlament Europeu, tan sols dos, com hem anunciat. Hem repassat totes les candidatures publicades al BOE del passat 29 d'abril de 2014: un total de 39 llistes, integrades per més de 2.000 noms. Doncs bé, els dos col·legues candidats són:
Enric Pineda Traïd, núm. 33 de la Confederación Pirata-European Pirates. L'Enric és diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Facultat el 1999, i actualment és responsable de Desenvolupament Tecnològic a la Fundació Josep Laporte.
Hem obtingut la imatge de la seva pàgina web personal.
María Isabel Pereira Varela, suplent núm. 10 de la candidatura Podemos. La María Isabel no ha estudiat a Barcelona. Tot i que no es troben moltes dades d'ella disponibles a Internet, probablement és natural de Galícia, tot i que ara està treballant a Noruega.Imatge obtinguda de la pàgina web de Podemos.
Malauradament, les enquestes pronostiquen que cap dels dos candidats aconseguirà un escó a Estrasburg. Tanmateix, ens alegra la seva decisió de participar en el procés.
Els desitgem molta sort!
Andreu:
ResponEliminaPodem treure alguna conclusió sobre el fet que els dos es presenten a candidatures netament d'esquerres? Els bibliotecaris som revolucionaris o progressistes per naturalesa?
Moltes gràcies, Marcel, per la teva intervenció.
EliminaComentari que em sembla molt oportú i que donaria per estendre's. D'entrada una resposta fàcil és dir «de tot hi ha a la vinya del Senyor». I efectivament, igual que constatem el cas d'aquests dos col·legues que han optat per partits d'esquerres, segurament que en trobaríem a les files del PP o de Vox...
Tanmateix, quan des de la Facultat imbuïm en els futurs bibliotecaris els valors de la biblioteca pública com a servei gratuït, finançat per tots, adreçat al conjunt de la ciutadania, i amb especial atenció als sectors desafavorits –tant econòmicament com cultural i tecnològica–, un pensa que la ideologia progressista és la que s'hi adiu més.
Hi ha autors contemporanis que destaquen per haver divulgat aquesta posició. Penso en Pedro López López, per exemple.
És clar que, com diu la dita catalana, «totes les masses piquen», i crec que no hem de caure en els extrems del «bibliotecari» d'Al-Qaida, que comentava l'altre dia, o el «bibliotecari-regicida» Mateu Morral, sobre el qual tinc pensat desenvolupar una entradeta un dia d'aquests...
Fins aviat!