dimecres, 7 de maig del 2014

Un any més, els premis de l'Institut

Fa pocs dies (la vigília de Sant Jordi) es va celebrar a Barcelona l'acte de concessió dels premis i borses d'estudi que cada any convoca l'Institut d'Estudis Catalans per a una sèrie de treballs científics. L'any passat ja vaig comentar el tema.
Imatge de la coberta d'una publicació biogràfica sobre Ramon d'Alòs

Entre tota l'oferta, n'hi ha una que penso que és força adequada per a un bibliotecari o estudiant de bibliotecari: la borsa d’estudi Ramon d’Alòs-Moner. Està dotada amb 3.000 euros, i es concedeix «per a l’elaboració d’un treball bibliogràfic de tema català (d’un autor, d’un període, d’un territori, d’una publicació científica)». Un tret positiu és que no cal completar el treball per presentar-se, ja que l'import es concedeix a un projecte.

El premiat aquest any no ha estat un bibliotecari ni un estudiant de bibliotecari, sinó a un llicenciat en Filologia, actualment professor associat del Departament de Filologia Romànica de la UB: Joan Mahiques Climent. I el seu projecte: «La ‘Peregrinació del Venturós Pelegrí’ i les ‘Cobles de la mort’: edicions i gravats».

Si consulteu la relació de tots els premis convocats de cara al 2015, que ja està disponible en aquest enllaç, veureu que hi ha uns quants premis de disciplines diverses que accepten treballs de caire bibliogràfic.

Animeu-vos!

Aprofito aquesta entrada, que va de premis, per comunicar que el premi de l'IFLA per a un treball d'estudiant d'Informació i Documentació, que permetrà al guanyador assistir al congrés d'enguany, que tindrà lloc el proper agost a Lió (França), ha ajornat el termini de presentació de candidatures. Ara s'acaba el 18 de maig!

Vaig parlar d'aquest premi en una entrada anterior. I ara em plau insistir-hi, aprofitant aquesta prolongació del termini d'admissió d'originals. En l'enllaç següent trobareu els detalls: http://www.ifla.org/set/student-paper-award

Poder assistir a un congrés de l'IFLA és tota una experiència professional; única, es podria dir.

A veure si tenim sort...



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada