dimarts, 6 de setembre del 2011

Treballar una temporada a l'estranger... per què no!


Aquest bloc vol arribar als joves bibliotecaris i als estudiants (i a qualsevol persona interessada) per posar de relleu informacions que els poden ajudar a encarar amb optimisme la situació actual i la futura.

No cal que m'estengui en la situació de crisi econòmica per la qual estem passant, que afecta tant a la convocatòria de noves places de funcionari per a l'administració pública com la creació de nous llocs de treball en el sector privat.


Hi ha dues alternatives a aquesta situació: l'autoemprenedoria i la sortida a l'estranger. Per a totes dues cal tenir una sèrie d'aptituds i d'actituds...

Fotografia: Gideon
Avui em volia referir a la segona opció, la de l'estranger, perquè casualment la setmana passada es van donar a conèixer unes quantes ofertes en aquest sentit.

Per un cantó, una convocatòria que ja s'ha convertit en un clàssic per als titulats de la Facultat: unes pràctiques d'un any de durada a la biblioteca de l'Istituto Universitario Europeo, situat molt a prop de Florència, amb una remuneració de 1.180 euros al mes. D'acord, no és un gran sou; però aquesta oportunitat està plantejada com a una primera feina (amb una duració limitada). Tothom que ha tingut la sort de gaudir-la n'ha quedat extremadament satisfet. Aquí hi ha les bases vigents actualment: https://www.ub.edu/portal/web/biblioteconomia-documentacio/altres-beques-i-programes-de-mobilitat.

El mateix dia que apareixia al web la clàssica beca per a Florència se'n publicava una altra de nova. En aquest cas, per a un organisme també depenent de la Unió Europea (igual que la italiana): l'European Centre for Disease Prevention and Control, situat a Estocolm. La feina és per sis mesos, amb un sou de 1.289 euros al mes. Aquí trobareu la resta de la informació: http://www.ub.edu/biblio/beques-i-ajuts/convocatoria-de-practiques-a-estocolm.html.

Però casualment, com deia, la mateixa setmana es difonien altres ofertes de feina per a l'estranger:

–«Senior Library Assistant» per al Banc Central Europeu, a Frankfurt, Alemanya: https://gs6.globalsuccessor.com/fe/tpl_ecb01SSL.asp?s=RClNkQVsFdUGlIiUda&jobid=65686,5612824887&key=40358947&c=237223718771&pagestamp=sebaocoafnrqqjqlim. En aquest cas no es busca un jove titulat (tot i que explícitament no es demana cap temps d'experiència prèvia). Les funcions previstes i les aptituds demanades són ben típiques de qualsevol bibliotecari: ho podeu comprovar en l'anunci de la feina. La remuneració, entre 45.492 i 57.204 euros bruts anuals. (La notícia es va distribuir divendres 2 de setembre a la llista Iwetel.)

–«Intégrateur multimédia - web (niveau assistant ingénieur)», per a l'École nationale des Chartes a París, França: http://www.enc.sorbonne.fr/docannexe/file/1788/fiche_de_poste_ASI_BAPF_Webmestre-v2.pdf. Entre les tasques previstes per a aquest lloc de treball hi ha:
  • L'administration et la gestion éditoriale du site web institutionnel
  • L'administration de sites web dédiés à des projets ponctuels
  • La participation, avec l'équipe de développeurs, à l'administration des sites web dédiés aux éditions électroniques
  • Etcètera.
Un lloc perfectament assumible per un bibliotecari com els que surten de la Facultat. (Aquesta oferta es va distribuir al butlletí de divendres passat del SIOF, el Servei d'Informació d'Ofertes de Feina que s'ofereix gratuïtament als titulats de la Facultat.)

Al web de la Facultat hi ha un apartat amb una recopilació de recursos per buscar feina a l'estranger.
Hi trobem, per un cantó, serveis multisectorials i d'abast internacional, com Eures (http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=es), promogut per la Unió Europea (en el moment de redactar aquestes notes es troben 134 ofertes vigents per a «Bibliotecarios, documentalistas y afines» (per a Suècia 41, Alemanya 28, França 26, Bèlgica 16...).

Però abunden els serveis d'ofertes de feina dedicats específicament al sector d'informació i documentació i enfocats a un país determinat, com per exemple Lisjobnet (http://www.lisjobnet.com/) mantingut per l'associació professional britànica CILIP. (En el moment de redactar aquestes notes hi ha 23 ofertes vigents.)

Ànims!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada