dimarts, 13 de març del 2012

Jornada gratuïta sobre emprenedoria a la Universitat

El proper 28 de març, entre 10 i 12.30 h, tindrà lloc la segona edició de la jornada Crea!Oportunitats, organitzada per la Fundació Bosch i Gimpera, de la Universitat de Barcelona.


La jornada «va adreçada especialment a doctorands, investigadors i professors de l’àmbit de les humanitats i ciències socials», com diu el programa; però jo crec que no es negarà l'entrada a ningú que s'hi mostri realment interessat. L'assistència és gratuïta; però cal inscriure-s'hi, per gestionar l'aforament.

L'objectiu de la jornada és donar a conèixer com transferir la recerca mitjançant la creació d’empreses basades en el coneixement i la recerca. Després de la presentació hi haurà dues xerrades breus amb experiències concretes i una taula rodona amb la participació de cinc persones implicades en projectes concretes de transferència de la recerca (una d'elles, professor de la nostra Facultat).

Aquí podreu veure més informació: http://www.fbg.ub.edu/images/pdf/Esdeveniments/2012creaoportunitats.pdf

La Fundació Bosch i Gimpera no és pas la primera vegada que organitza activitats d'aquest estil. A l'octubre passat ja va muntar una jornada en la mateixa línia: http://bib-doc.blogspot.com/2011/09/la-innovacio-element-basic-per-al-futur.html

En els temps que corren, en què a curt termini el nombre de llocs de treball que oferirà l'Administració no cobrirà ni de bon tros tots els titulats que surtin de la Facultat, no queda un altre remei que:
  • marxar a l'estranger a adquirir experiència i millorar un idioma estranger;
  • trobar un lloc de treball en el món de l'empresa privada;
  • muntar el propi negoci per oferir productes a serveis a algun sector del públic en general o bé a organitzacions.
És per a aquesta darrera via perquè poden ajudar jornades com aquesta: per escoltar experiències, per conèixer altra gent interessada i trabar possibles aliances, per trobar espais d'inspiració per a idees de futur...

Tot són oportunitats d'aprendre...

1 comentari :

  1. Biblioteques públiques es construiran més i les places hauran de sortir tard o d'hora i més a Barcelona que hi ha més població. Com qualsevol aspecte a la vida, s'ha de tenir paciència que és la mare de la ciència!

    ResponElimina