dijous, 16 de maig del 2013

Idees per promocionar la professió. 6: La cursa d’habilitat bibliotecària

En diverses ciutats arreu del món –també a Barcelona– se celebra des de fa molts anys una cursa d’habilitat entre cambrers. Es tracta d’una competició de professionals dels bars que han de discórrer una distància convinguda portant una safata plena d’ampolles, gots i tasses. Guanya, lògicament, el que arriba primer i sense haver llençat res a terra.




Es tracta d’una competició simpàtica, que demostra l’habilitat d’aquests professionals i, de pas, fa que el nom de l’ofici de cambrer estigui durant uns dies en la boca de força gent.

La proposta que llancem des d’aquí, per promocionar la professió bibliotecària, és organitzar una cursa d'habilitat bibliotecària, similar a la dels cambrers. En el nostre cas, amb tres modalitats. La primera, «cursa clàssica», transportant una pila de llibres a pes de braços. El paquet de llibres hauria de ser exactament el mateix per a cada participant. Guanyaria el primer que arribés a la meta sense que se li hagués caigut cap volum a terra.


L’altra modalitat és la «cursa del carretó», amb carretons de biblioteca. Carretons convenientment carregats de documents. Per a tots els participants, la mateixa quantitat i amb el mateix model de carretó (que serien prèviament anunciats, per si els participants volguessin entrenar-se). Guanyaria el primer que arribés a la meta sense haver-se-li caigut cap volum i sense haver espatllat el carretó.


La tercera i darrera modalitat, «cursa de fantasia»: aguantant amb cada mà una pila diferent de llibres i DVD.

La participació a aquestes curses estaria limitada al personal bibliotecari. L’organització repartiria, entre el públic assistent i els mitjans de comunicació que cobrissin l’esdeveniment, fulletons informatius sobre la professió de bibliotecari (deixant ben clar que no només traginem llibres amunt i avall) i sobre el grau d’Informació i Documentació: les seves característiques i les seves sortides professionals.

El dia més encertat per organitzar aquesta activitat ludicofestiva seria per la festivitat de Sant Benet (11 juliol), el nostre sant patró.  Es tracta d’una època de l’any que convida a celebrar activitats a l’aire lliure.

El premi per als guanyadors de cada modalitat seria només honorífic: un diploma acreditatiu i una foto oficial. La festa acabaria amb un dinar de germanor, amb el cant dels goigs del patró al final de la festa...


Vegeu entrades anteriors dedicades al tema de la promoció de la professió: http://bib-doc.blogspot.com.es/search/label/promoci%C3%B3

9 comentaris :

  1. Suposo que aquesta entrada animarà més d'un. Ja fa 4 anys que vaig entrar en aquesta facultat. Des de el primer dia que vaig veure els carretons vaig pensar de fer una serie de curses per la facultat. Però no hagués sigut del tot "legal" ja que segur que la idea no hagués agradat gaire al degà. I es per això que he intentat animar a la gent durant aquest últims 4 anys... Pero sempre ha quedat amb una idea.
    És per això que aquesta entrada al blog m'ha creat entre il·lusió i esperança de que es pugui complir un dels meus somnis dintre aquesta facultat!
    Es per això que si es fa o és te intenció, m'ofereixo voluntari per poder fer aquesta gran activitat lúdic-esportiva que pot ser la carrera de Carretons!
    I perquè no, ajudar a la nostre professió!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ramon, a veure si podem fer realitat els teus somnis abans que acabis la carrera! :-)

      Elimina
    2. Creus que ens deixarien organitzar alguna competició amb carretons bibliotecaris per dintre la facultat? Perquè si és així es començaria a plantejar d'una forma més seriosa

      Elimina
    3. Jo crec que l'equip deganal actual està molt obert a escoltar iniciatives...

      Elimina
  2. Sóc testimoni de que des del primer any s'està xiuxiuejant això de la cursa de carretons! Aquest final de curs toca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seria una bona idea, oi? Però si ho fem dins de les parets de la Facultat no serveix per difondre el grau...

      Elimina
  3. Ostres!

    Recordo haver vist webs amb curses de carretons als Estats Units! (ara no trobo l'enllaç). Però lligat amb els carretons us deixo amb aquest enllaç:
    http://www.unshelved.com/pimpmybookcart/2010

    :-)

    ResponElimina
  4. està clar, ho fem alguna cosa a la facultat ( que mínima ja es fa la F**k the biblio) o la gent no vindrà animada. Falten iniciatives!!

    ResponElimina