dimarts, 28 de maig del 2013

Més sobre lideratge

Fotografia: James Bowe, Flickr, 2009

Dijous passat (23 de maig de 2013) parlava de la competència del lideratge que creia que havia d’adornar alguns dels futurs bibliotecaris, i avui continuo en aquesta línia, arran de l’anunci d’unes jornades sobre lideratge que organitza l’ALA (American Library Association) el proper mes d’agost: http://www.ala.org/transforminglibraries/ala-leadership-institute

Durant quatre dies s’abordaran els temes següents:
  • L’exercici del lideratge en temps difícils
  • Les competències interpersonals
  • Poder i influència
  • L'art de portar grups
  • La creació d'una cultura d'inclusió, innovació i transformació
Aquesta activitat va adreçada a responsables de biblioteques i pretén dotar-los de recursos que els ajudin a terme les seves funcions amb més confiança i seguretat.

En el nostre context bibliotecari ens calen líders a tots nivells: a escala nacional, per posar en valor el paper que les biblioteques desenvolupen a la societat, sobretot en els temps actuals, caracteritzats per les restriccions econòmiques i per la presència de la informació a tot arreu, disponible a la punta dels dits.

També ens calen líders en òrgans i entitats intermedis de suport, per motivar la cooperació i la participació de biblioteques diverses en objectius comuns. I en cada unitat d’informació, per aglutinar i estimular el personal vers la consecució dels resultats esperats.

D’això en parla l’editorial del darrer número (8 de maig de 2013) de la revista de l’ALA, American libraries, una (breu) lectura recomanable:
Sullivan, Maureen. «Leadership in a digital age» [en línia]. American libraries, 05/08/2013. <http://americanlibrariesmagazine.org/columns/presidents-message/leadership-digital-age>. [Consulta: 23 maig 2013].


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada