divendres, 9 d’agost del 2013

Vídeos de divulgació de la feina del bibliotecari

Portem avui a aquestes pantalles un parell d’exemples de vídeos que donen a conèixer la feina dels bibliotecaris. Sobre l’ús del vídeo com a mitjà de promoció ja en vaig parlar fa temps: http://bib-doc.blogspot.com.es/2013/04/idees-per-promocionar-la-professio-3.html

Avui torno sobre el tema, perquè el format audiovisual permet una penetració molt millor que no l’escrit.



Per un cantó, la Biblioteca de Catalunya va produir fa pocs mesos un vídeo divulgatiu sobre la catalogació, potser la tasca tècnica més característica dels bibliotecaris:

La catalogació de documents a la Biblioteca de Catalunya [en línia]. [Barcelona]: Biblioteca de Catalunya, 2013. 5:07 min. (Aula BC). <http://www.youtube.com/watch?v=CuTRu-XxHc4>. [Consulta: 3 agost 2013].
L’altre exemple té molt més temps, concretament, 66 anys.



The librarian [en línia]. Manuscript, Arthur P. Twogood. Des Moines, IA: Vocational Guidance Films, 1947. 10:14 min. (Your life work series). <http://www.youtube.com/watch?v=smrrZpbvI20>.  [Consulta: 3 agost 2013].

Malgrat la distància que ens separa d’aquestes imatges, hi podem trobar molts principis que encara són ben vàlids. Per ser un bon bibliotecari t’han d’agradar els llibres, però també les persones.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada