dilluns, 14 d’octubre del 2013

L'Escola d'Hivern de la Biblioteca Pública, per la visibilitat

El proper dimecres 16 d'octubre de 2013, a les 10.30 h, tindrà lloc a la sala d'actes de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona la sessió inaugural de la novena edició de l'Escola d'Hivern de l'Escola Pública.

Acte amb professionals, a la Facultat

No vull estendre'm en la tasca encomiable de coordinació d'aquesta activitat que es fa des de la Facultat (actualment, Maite Comalat), ni de l'encert dels òrgans responsables del funcionament de les xarxes i del sistema de lectura pública (Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona) a programar-la i finançar-la any rere any.

En cada edició, un centenar de professionals (bibliotecaris i auxiliars) de les biblioteques públiques del país tenen l'oportunitat de formar-se, reciclar-se i compartir experiències i emocions, i augmentar, entre tots, un puntet més el grau de qualitat que oferim des d'aquest equipament cultural i social tan ben valorat per la població.

Des d'aquesta entrada volem animar els qui estem interessats per la professió i volem que progressi sense aturador, que assistim a les activitats d'aquesta Escola d'Hivern que són obertes a tothom, sense necessitat d'haver-s'hi inscrit.

I enguany amb més motiu, perquè el tema de la xerrada inaugural, a càrrec de Julián Marquina, té relació amb la visibilitat. El títol: «Biblioteques: qui i què ens fa visibles a la xarxa?»

Julián Marquina (http://www.julianmarquina.es/) es va fent un lloc entre els col·legues que destaquen, per la seva inquietud i iniciatives. Sens dubte que la seva conferència ens inspirarà.

A la tarda, a les 17 h, una altra sessió oberta al públic en general: «Diàleg a tres bandes: Què volem ser a la xarxa?», amb la participació de Lucía Calvo i Raül Ruiz, moderats per Begoña Aguilera.

I el dimecres 30 d’octubre, dues activitats més d'accés lliure. A les 10 h, «Diàleg a tres bandes: I els resultats de tot plegat, quins són? Com mesurem i avaluem el que fem a la xarxa», a càrrec de Yolanda Guerrero Torres i Aurora Toboso Vicente, amb la moderació de Javier Leiva.

I a les 16.30 h, «Taula de debat: Què impliquen les xarxes socials? Una anàlisi sobre les xarxes socials, el seu ús i els seus usuaris», per Natalia Arroyo, Laura Huerga i Catuxa Seoane. Modera: Anna Bröll.

Vegeu més detalls de tot plegat aquí:
http://www.ub.edu/biblio/cursos-de-formacio-continuada/escola-dhivern-de-la-biblioteca-publica-9a-edicio-octubre-2013.html

3 comentaris :

  1. Moltes gràcies per les teves paraules i per considerar que m'estic fent un lloc entre els col·legues de professió... ;) L'únic és que vaig canviar el títol (crec que no ho he dit a ningú), el títol serà: "El bibliotecario hace social a la biblioteca". Espero que pugui inspirar al col·lectiu a captar algunes idees o fer-los pensar ... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Companys,

      Què us deia? En Marquina està a la que salta! No només segueix blogs en català, sinó que escriu en la nostra llengua com qui no vol la cosa!

      Això ens agrada! Possiblement no farà la conferència de dimecres en català perquè li falta un pèl de seguretat. Però estic segur que si el convidéssim a Catalunya més sovint, al final fluirien dels seus llavis els mots en la llengua d'Espriu, Rodoreda i Monzó!

      ¡Nos vemos pronto, compañero!

      Elimina
  2. jajaja... la culpa de la meva català és de Google... ;D
    Ens veiem dimecres... :)

    ResponElimina