dimecres, 4 de juny del 2014

Seguiment dels convenis de cooperació educativa (4)

Per quart mes consecutiu, facilito tot seguit les dades dels anuncis penjats a la vitrina de la Secretaria en els quals s'ofereixen pràctiques en empreses i institucions per a estudiants del grau d'Informació i Documentació de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, a realitzar en el marc legal dels convenis de cooperació educativa.


Prenc les dades el dia 2 de juny de 2014 (primer dia laborable del mes). El nombre d'empreses o institucions que han tramès un anunci perquè es pengi a la vitrina és de 9, i el nombre d'estudiants demanats és de 14 (hi ha diversos anuncis en què es demana més d'un estudiant).

De les entitats demandants, 3 són del sector públic (biblioteca especialitzada, biblioteca universitària i òrgan de l'Administració) i 6, de l'àmbit privat (biblioteca universitària, consultoria, informàtica, serveis de personal, productora audiovisual i associació cultural).

La mitjana de la remuneració oferta és de 4,90 euros per hora (amb una variació que va des de 0 fins a 8,75 euros per hora).

Les dades d'aquest mes reflecteixen un increment de més del 50 % en el nombre total de places ofertes (el mes anterior foren 9 en total), i una lleugera davallada en la remuneració mitjana (el mes passat fou de 5,33 euros per hora). Es constata una presència majoritària del sector privat en els llocs a desenvolupar les pràctiques i una varietat interessant de llocs de treball.

Em congratulo d'aquesta realitat i animo els lectors d'aquest blog a tenir això present quan se'ls presenti l'oportunitat de donar a conèixer el nostre grau entre estudiants de batxillerat i altres possibles alumnes de la Facultat que es trobin indecisos a l'hora d'escollir els estudis universitaris a seguir.

Hem de tenir en compte que aquests dies ens trobem en ple període de preinscripció universitària, és a dir, l'època en què els que desitgen entrar la universitat el proper curs han de triar entre totes les opcions possibles. Un dels factors que poden tenir en compte (entre d'altres) és la possibilitat d'adquirir experiència pràctica durant els estudis, element del qual la nostra Facultat pot presumir ben orgullosa.

Ho farem? El futur de la professió depèn en bona mesura de la quantitat (i qualitat) dels estudiants que comencin el grau.

Vegeu les entrades anteriors d'aquesta sèrie en aquest enllaç.


1 comentari :

  1. Jo recordo els bons temps on hi havia tot el suro ple d'ofertes... i amb sous per hora més alts (de mitjana). A la biblio escolar on estava jo era 8 euros/hora. Unes quantes biblioteques escolars que estaven unides pagaven 400 fixes (havent-hi festius o no) per 12 hores a la setmana (de dll a dj). Si no m'equivoco, les biblioteques judicials estaven a 11 euros l'hora, l'institut del teatre a 8 (crec) i la més desitjada: Parcs i Jardins que oferien uns suculents 15 euros per hora....

    ResponElimina