divendres, 8 d’agost del 2014

Arriba la Setmana del Llibre en Català

Els propers dies 5 al 14 de setembre de 2014 tindrà lloc a Barcelona una nova edició de la Setmana del Llibre en Català, concretament la 32a edició. Com la majoria de lectors deveu saber, aquest esdeveniment consisteix en una oportunitat única de fullejar una gran quantitat de títols en venda publicats en català, i de contactar amb llibreries i editorials concretes amb qui tinguem ganes de xerrar.

La mostra fa uns anys que s'instal·la al pla de la Seu, al peu de la Catedral de Barcelona. A més de les parades amb els documents exposats (i a la venda!) s'hi celebren un munt d'activitats, per a tots els gustos: presentacions de llibres, taules rodones, conferències... Tot seguit en triaré uns quants actes entre els més de 200 que estan programats, que tenen alguna relació amb la Facultat.
  • 6 de setembre, 11.45 h. «El llibre en català als mitjans de comunicació». Debat entre tres periodistes (de ràdio, televisió i Internet), moderat per Xavier Vidal. En Xavier, antic periodista, és diplomat de la primera edició de l'Escola de Llibreria i responsable de la llibreria No Llegiu (al Poble Sec). 

  • 7 de setembre, 11.45 h. Susana Peix conta el conte Diables!: un viatge per allà on viuen tots els diables, del qual és autora (publicat per La Nansa Edicions). La Susana és diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Facultat. Treballa des del 2000 a la Biblioteca Pública Armand Cardona i Torrandell de Vilanova i la Geltrú i fa moltes altres coses.

  • 7 de setembre, 13 h. Presentació del llibre Cor mentider, amb el seu autor, Marc Cedó, i amb Gemma Barrufet, Xavier Vidal i Maria Bohigas. Organitzen les llibreries A Peu de Pàgina i Nollegiu. La Gemma és professora de l'Escola de Llibreria i responsable de la Llibreria A Peu de Pàgina (de Sarrià).

  • 9 de setembre, 17 h, a la sala d'actes del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya. Conferència «Actuacions institucionals per potenciar la lectura en els centres educatius» a càrrec de Laura Borràs i Pere Mayans. La Laura Borràs és professora associada de la Facultat (al grau de Comunicació Audiovisual).

  • 10 de setembre, 17 h. Trobada: «Biblioteques i empreses amigues». 

  • 10 de setembre, 18 h, a la sala d'actes del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya. «Conferència inaugural del diploma de postgrau de Llibreria» a càrrec del periodista cultural Toni Puntí. Organitza: Escola de Llibreria. En aquest acte està prevista l'assistència del conseller de Cultura, el president del Gremi i el degà de la Facultat. Es distribuiran els diplomes als alumnes de la segona edició del curs de postgrau i representa el punt de partida de la tercera edició d'aquest curs de postgrau.

  • 10 de setembre, 19.30 h. Lectura en veu alta d'Una dona meravellosa, a càrrec de Núria Juanico, Laura Basagaña i Xavier Vidal. Ja hem parlat anteriorment d'en Xavier Vidal.

  • 12 de setembre, 17.30 h. Presentació del llibre Bestiolari de Joana Raspall, a càrrec de Josep Maria Aloy, Laura Borràs i Jordi Bosch. Organitza: Pagès Editors. Ja hem esmentat abans la Laura Borràs; però en aquest cas cal fer referència a la Joana Raspall (1913-2013), bibliotecària diplomada per l'Escola Superior de Bibliotecàries de la Generalitat republicana.

  • 14 de setembre, 12 h. «Amor llibresc», conversa entre Xavier Vidal i Gemma Barrufet. Ja hem esmentat els dos participants.
Que vagi de gust!

1 comentari :

  1. La col·leccionista de punts de llibre :)8 d’agost del 2014, a les 13:13

    L'any passat van fer també una trobada de punts de llibres... veig que aquest any ja no :-/ vaja! doncs va anar força gent.... :-)

    ResponElimina