dimecres, 1 d’octubre del 2014

Oportunitats de feina a l'estranger

En diverses ocasions he parlat de la possibilitat de marxar a l'estranger a treballar una temporada (concretament, amb aquesta, són 15 ja les entrades dedicades al tema en aquest blog). Acostumo a fer-ho quan l'atzar fa que hi hagi diverses convocatòries de feina interessants. Penso que un professional de la informació hauria de viure aquesta experiència en algun moment de la seva vida. I no ho dic perquè ara corrin temps de crisi; sinó en general.


Heus ací unes quantes ofertes de feina del nostre sector ubicades a l'estranger que s'han convocat no fa gaire temps i encara són vigents.

El Tribunal Internacional de Justícia, de la Haia, busca un bibliotecari que sàpiga catalogar i que tingui cura del funcionament del sistema de gestió. Cal que sàpiga anglès i francès. El sou anual aproximat és de 38.000 euros. El termini per fer arribar les sol·licituds acaba el 29 d'octubre. Aquí veureu l'anunci.

LIBER, a més de ser el nom de la fira del llibre que se celebra a Madrid i a Barcelona i de la qual vaig parlar dilluns passat, designa també una associació de biblioteques: Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche/Association of European Research Libraries, formada per més de 400 centres de més de 40 països. Té la seu també a la Haia, com el Tribunal de l'anunci anterior. Actualment estan buscant un director executiu. Com es pot pensar, les qualitats que ha de reunir aquesta persona són moltes i de responsabilitat. El sou, en consonància: entre 3.900 i 5.000 euros mensuals, aproximadament. Hi ha temps per presentar-s'hi fins el proper 7 d'octubre. En aquest enllaç hi ha més informació sobre la feina.

L'IFLA no cal que la presenti: és l'organització professional de més alt nivell del nostre camp. Aquesta federació internacional d'associacions de bibliotecaris i biblioteques té la seu central també a la Haia, com les anteriors dues entitats. I també està buscant una persona per ocupar un càrrec de responsabilitat: el de gerent. No cal dir que la quantitat de coneixements i habilitats requerides és molt alta. I el sou també és alt, de primera categoria: 51.000 euros anuals, aproximadament. En aquest cas no hi ha un termini concret per enviar les candidatures. Aquí podreu veure els detalls.

Caram amb la Haia... No hi ha més feina, per a la Haia? Doncs sí, afegim-n'hi una altra! Es tracta d'un lloc de treball que té com a responsabilitat la gestió dels fitxers electrònics d'un organisme dependent de l'ONU: el Mecanisme per a Tribunals Penals Internacionals. El termini per fer arribar les sol·licituds acaba el 10 d'octubre, i el salari, un mínim de 37.000 euros anuals, aproximadament. Mireu l'anunci de la feina.

Una altra feina ben diferent és la que es pot fer a la Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida i del Treball (Eurofound), amb seu a Dublín, Irlanda. La denominació del lloc de treball és «editor de visualització de dades». Lliga directament amb una de les especialitzacions del nostre àmbit professional. Concretament, aquesta persona haurà de «crear representacions gràfiques efectives, tant de dades com dels resultats d'investigacions realitzades». El termini acaba el 7 d'octubre de 2014. I el salari, al voltant dels 5.000 euros mensuals. Vegeu més detalls de la feina en aquest anunci.

Teniu ganes més aviat de viatjar al continent americà? Us esperen a Palm Beach! La biblioteca pública de Wellington, a l'estat de Florida, està buscant un bibliotecari per a la secció infantil: haurà de programar activitats, explicar contes, atendre el servei de referència, preocupar-se pel desenvolupament de la col·lecció, etc., etc. El sou, uns 33.000 euros anuals. Si us interessa, us heu d'afanyar: el termini per enviar la sol·licitud acaba el 3 d'octubre. A l'anunci ho expliquen.

Si no teniu molta experiència professional perquè fa poc que heu acabat la carrera, i l'heu feta a la UB, podeu participar en una convocatòria que us pot permetre treballar durant un any en una ciutat de somni: Florència. I encara és més idíl·lica la biblioteca i el centre de treball: l'Istituto Universitario Europeo. En aquest cas el salari no arriba a cotes tan altes com les que hem vist fins ara: uns 1.200 euros mensuals. Vegeu les condicions aquí.

Ja veieu... no falten oportunitats per a la gent decidida i amb una formació sòlida.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada