dilluns, 27 d’octubre del 2014

Premis per a estudiants

La finalitat última d'aquest blog és divulgar la figura del bibliotecari ‒entesa en un sentit ben ampli de la paraula‒ per tal d'augmentar-ne la visibilitat social i, de retruc, propiciar que més alumnes vulguin cursar el grau d'Informació i Documentació.

A més de les particularitats de la professió (perfils nous, oportunitats de feina, etc.) de tant en tant em fixo en qüestions que afecten els estudiants (com el seguiment de l'oferta de les pràctiques extracurriculars) perquè es vegi que la nostra carrera té molts atractius.

L'entrada d'avui és d'aquest darrer tipus. Es tracta d'una oportunitat per als estudiants que acaben d'acabar el nostre grau o un dels nostres màsters. La SEDIC (Asociación Española de Documentación e Información) i el Departament de Biblioteconomia i Documentació de la Universidad Complutense de Madrid han convocat la primera edició del Premio al Proyecto Universitario más Innovador en el Ámbito de la Gestión de la Información y de la Documentación.

Guanyaran els premis els treballs finals de màster o de grau «más innovadores que pudieran tener mayor aplicación práctica en el ámbito empresarial». S'hi poden presentar candidats que hagin estudiat en qualsevol universitat de l'Estat i que hagin presentat el treball en els dos últims anys acadèmics (2012-13 i 2013-14). Es concediran tres premis, de 700, 450 i 250 euros. Hi ha temps fins el 21 de novembre de 2014 per enviar les propostes. En aquest enllaç trobareu la convocatòria.

I, aprofitant l'entrada, aquí va una informació d'una altra convocatòria en la qual podeu guanyar una tauleta (iPad mini o Samsung Galaxy Tab 4, a elecció): la CILIP Blogger Challenge. En aquest cas hi pot participar qualsevol persona. El premi s'adjudicarà a la millor entrada de blog que tracti sobre la importància de les biblioteques, la informació o el coneixement. El text ha de ser en anglès, i un cop publicat, s'ha d'informar els organitzadors per correu electrònic: abans del 7 de novembre de 2014.

Aquest concurs és organitzat per la CILIP (Chartered Institute of Library and Information Professionals), l'associació bibliotecària més important del Regne Unit. Veureu més detalls sobre la participació en aquest enllaç. Si algun dels lectors vol participar-hi i no disposa d'un blog on publicar, li ofereixo graciosament aquestes pantalles; només cal que m'escrigui adjuntant el text a publicar.

Per acabar, no oblidem una altra convocatòria de la qual ja vaig parlar fa uns mesos (a l'entrada del 7 de maig de 2014): la Borsa d’Estudi Ramon d’Alòs-Moner, dotada amb 3.000 euros, que concedeix anualment l'Institut d'Estudis Catalans «per a l’elaboració d’un treball bibliogràfic de tema català». Qualsevol persona s'hi pot presentar. En aquest cas el termini per fer arribar els projectes (no cal que el treball estigui enllestit encara) és el 2 de desembre de 2014.

A veure si algú s'hi anima!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada