dijous, 21 de juliol del 2011

El sector de les tecnologies de la informació resisteix la crisi

Segons Ametic (Asociación Multisectorial de Empresas de la Electrónica, las Tecnologías de la Información y la Comunicación, de las Telecomunicaciones y de los Contenidos Digitales, http://www.ametic.es/), les xifres de negoci a Espanya relacionades amb les tecnologies van augmentar el 2010 un 3,6 % en relació a l’any anterior. Aquestes xifres positives són degudes en bona part a la venda de dispositius mòbils. En canvi, l’ocupació del sector va disminuir un 0,7 %.


Aquestes dades i moltes d’altres es poden veure a l’estudi publicat fa pocs dies i disponible en línia:
Aquest informe es publica anualment des del 1999 i analitza un conjunt de variables que configuren el sector de les tecnologies de la informació (producció, facturació, comerç exterior, ocupació, R+D, etc.). N’inclou la variació interanual i es fan referències a l’entorn internacional i les tendències de futur.

L’anàlisi detalla els diferents subsectors. Destaca, entre aquests, el dels continguts distribuïts per Internet (potser aquell que pot ser més familiar als bibliotecaris), que va obtenir uns increments pel damunt del 20 %. Un altre subsector on podem desenvolupar-nos professionalment és el de recerca i desenvolupament. Aquest concretament representa el 4,2 % de la facturació.

L'estudi fa també una anàlisi territorial. Catalunya va créixer –segons aquest informe– pel damunt de la mitjana (2,6 %); el doble que Madrid, que ho féu amb una taxa de l’1,3 %.

Aquí podreu veure una nota de premsa sobre l’informe, que conté un ampli resum:
http://www.ametic.es/media/Ou1/Boletines/NP%20Tecnolog%C3%ADas%20de%20la%20Informaci%C3%B3n%20010.pdf.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada