dimarts, 26 de juliol del 2011

Els professionals bons de tecnologies de la informació, ben pagats

Els passats 1 i 2 de juny de 2011 se celebrà a Madrid i Sevilla el sisè Congreso ITGSM (Information Technology Governance and Service Management), organitzat per itSMF España (Information Technology Service Management Forum).

Aquesta organització compta amb delegacions a 50 països i es dedica a divulgar i a generar bones pràctiques en l'àmbit del govern i la gestió del servei de les tecnologies de la informació. Entre d'altres activitats organitza congressos, edita publicacions...

El congrés d'enguany duia com a lema «Innovando en el gobierno TIC y en la ciencia del servicio». En el seu marc va tenir lloc la taula rodona titulada «Capital humano TIC: propuestas para la gestión del talento, la creatividad y la motivación en equipos TIC» on participaren sis experts, directius d'empreses de selecció de personal d'alt nivell.

Les declaracions d'un d'ells, Miguel Portillo (director associat de Michael Page Executive Search), han estat reproduïdes en diversos mitjans digitals, i passo a resumir.




  • Com més va, més empreses apliquen les noves tecnologies en les seves estratègies de compra i venda, i converteixen el departament tecnològic en una peça clau dins de l'estructura empresarial.

  • El de les tecnologies a les empreses es tracta d'un sector en auge, en el qual es col·loquen una mitjana de vuit professionals al mes, cosa que suposa un 25 % més de treballadors a l'any.

  • Habitualment, el salari dels alts directius en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) oscil·la entre 80.000 i 200.000 euros anuals. Un 70 % d'aquests directius són enginyers i la majoria han fet un postgrau en escoles de negocio de renom.

  • Un quadre mitjà del sector de les TIC cobra entre els 35.000 i els 90.000 euros. En aquesta franja els professionals més demanats per les empreses són els consultors amb experiència d'ERP (enterprise resource planning), els directors de projectes i els directors de sistemes. La majoria són titulats mitjans o superiors en carreres de ciències, com enginyeries, informàtica, física, matemàticas, telecomunicació…

  • Tanmateix, la formació no ho és tot. Cada cop son més valorades unes altres habilitats en aquest tipus de professionals, com ara la capacitat de treballar en equip, l'orientació al client, la capacitat d'innovar i la visió de negoci.
Així doncs, ací s'albira una bona oportunitat laboral per als bibliotecaris amb una bona formació tecnològica i una vocació empresarial. Les oportunitats sembla que hi són. Cal estar preparats per entomar-les!


Entitat organitzadora del congrés: http://www.itsmf.es/

Web del congrés: http://www.itsmf.org.es/index.php?option=com_content&view=article&id=450

Alguns mitjans que recullen les declaracions de Miguel Portillo:
http://www.ibercampus.es/articulos.asp?idarticulo=14501

http://www.rrhhpress.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9573:tecnologias-de-la-informacion-y-la-comunicacion-tic-un-sector-en-auge-para-encontrar-empleo-y-bien-remunerado&catid=74:mercado-laboral&Itemid=166

L'empresa on treballa el Sr. Portillo:
http://www.michaelpage-executivesearch.es/index.html

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada