dijous, 10 de maig del 2012

Beques Canigó: oportunitat de fer pràctiques a l'estranger

Fa unes setmanes (el 12 d'abril de 2012) es va publicar al DOGC la convocatòria de les Beques Canigó, amb les quals la Generalitat de Catalunya pretén «incentivar la realització de pràctiques d'estudi o treball en organitzacions internacionals públiques de caràcter intergovernamental». Per optar-hi cal haver acabat ja una carrera universitària (diplomatura, llicenciatura o grau).

Les institucions on es poden portar a terme aquestes pràctiques no són en una llista tancada, sinó que l'interessat és el qui ha d'aconseguir el vistiplau de l'organització que desitgi, sense importar on es trobi ubicada aquesta institució. Ha de tractar-se, això sí, d'un organisme de caràcter internacional.

Les estades han de tenir una durada d'entre 3 i 9 mesos. Poden començar des d'ara fins al 31 de març del 2013, i hauran d'acabar com a màxim el 31 de desembre de 2013. L'import brut mensual de l'ajut s'establirà en funció del nivell de vida del país de destinació i de la durada de les pràctiques, fins a un màxim de 1.500 euros per beca.

Us imagineu passar uns mesos a la biblioteca de la Unesco a París, o a qualsevol altra agència de les Nacions Unides, o a la Creu Roja Internacional a Ginebra, o a qualsevol organisme de la Unió Europea...?

Aquí trobareu més informació:
http://www10.gencat.cat/agaur_web/AppJava/catala/a_beca.jsp?categoria=formacio&id_beca=18781

I aquí també:
http://www10.gencat.cat/agaur_web/generados/catala/home/recurs/doc/bases_reguladores_cat.pdf

A fer les maletes!

2 comentaris :

  1. Una pena que s'hagin de començar abans de març, l'estiu seria el moment idoni per aquells que ens hem animat a fer master l'any vinent

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ups... Vols dir que ho has entès bé?

      Segons diuen les bases publicades al DOGC (p. 18862): «Durada i període d’execució de les activitats becades. La durada de la beca serà la de l’estada en l’organització internacional, amb un límit mínim de tres mesos i un límit màxim de nou mesos. El període en què s’han d’executar les activitats objecte de la beca s’ha d’iniciar a partir de l’1 de gener de l’any de la convocatòria de les beques Canigó [2012] i ha de finalitzar abans del 31 de desembre de l’any posterior [2013].»

      O sigui, l'estada a l'estranger es pot realitzar entre l'1 de gener de 2012 i el 31 de desembre de 2013. Les estades poden durar entre 3 i 9 mesos.

      Per tant, si el curs que ve fas un màster, però preveus estar lliure entre juliol, agost i setembre de 2013, tens l'oportunitat de demanar una d'aquestes beques.

      Aquí passo un parell de recursos on localitzar organismes internacionals, per tal que ens hi adrecem oferint-nos per treballar-hi com a becaris:

      http://sedi.esteri.it/rappginevra/vacancies/vaclinks.htm
      http://www.maec.es/SiteCollectionDocuments/Oportunidades%20Profesionales%20OOII/GUIA_programas.pdf

      Elimina