dimarts, 29 de maig del 2012

Sortim a La vanguardia

Dissabte passat (26 de maig de 2012) va sortir a La vanguardia un reportatge titulat «La biblioteca, nou espai anticrisi», signat per Núria Escur, que ocupava tota la pàgina 36.

Feia referència a Metlib, la trobada de la secció de Biblioteques Metropolitanes de l'IFLA, que va tenir lloc a Barcelona del 20 al 25 proppassats, i que ja vam anunciar en el seu moment en aquest bloc.

L'article reprodueix algunes reflexions d'Assumpta Bailac, gerent de Biblioteques de Barcelona, el consorci que organitzava la trobada, com aquesta encertada idea: «Cada vegada més necessitem incloure [a les biblioteques públiques] professionals que arribin d'altres disciplines, que no sigui l'estricta formació de sempre».

També es recullen unes declaracions de Gerard Reussink, que fins fa pocs mesos va ser el director de la Biblioteca Pública de Rotterdam (http://www.bibliotheek.rotterdam.nl/). Se sorprèn molt agradablement de les biblioteques que tenim a Barcelona, i comenta que avui en dia un dels valors d'aquests equipaments és que són espais de tranquil·litat.

Podreu veure l'article des d'aquí: http://epaper.lavanguardia.com/epaper/viewer.aspx (sense cost si ho feu des d'ordinadors de l'entorn de la UB). Heu de triar el dia al calendari que hi trobareu.

Actualització (6 de juny de 2012): Sobre aquesta jornada de Metlib podem llegir una síntesi molt completa i acurada a càrrec precisament d'Assumpta Bailac en aquesta entrada del bloc d'ESCACC (Reflexions sobre periodisme, comunicació i cultura): http://bloc.escacc.cat/2012/05/una-historia-interminable-adaptant-les-biblioteques-publiques-en-una-societat-canviant/


Nous perfils a Internet

Al mateix diari La vanguardia, fa dos diumenges (el 20 de maig de 2012), i en aquest cas a doble pàgina (p. 36-37) es va publicar un reportatge titulat «Neoprofessions», signat per Alicia Rodríguez de Paz i Maite Gutiérrez.

Es comenta les noves oportunitats laborals que ha generat la irrupció d'Internet a la societat. El tema és de suma importància per al desenvolupament professional dels bibliotecaris, i de tant en tant n'anem parlant en aquest bloc: http://bib-doc.blogspot.com.es/search/label/Internet

Enlloc de l'article no s'esmenten els bibliotecaris; però nosaltres sabem que podem ocupar qualsevol d'aquestes noves feines creades arran de la Xarxa, igual com ho poden fer els periodistes o les persones amb estudis de màrqueting o informàtica. El diari esmenta com a font diverses entitats com ara Ametic, Ranstad, Esade, Infojobs... De totes elles hem parlat en més d'una ocasió aquí.

Podreu veure el reportatge, com abans, a partir de: http://epaper.lavanguardia.com/epaper/viewer.aspx (i seleccionant pel dia).


Tant de bo que el ritme d'aparició en mitjans de comunicació de gran difusió es mantingués! Cada quinze dies, una pàgina sencera de La vanguardia: ja hi firmo!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada