dimecres, 9 de maig del 2012

Models de negoci amb programari lliure

La setmana passada parlàvem, arran d'un article d'Isidro Aguillo, de les possibilitats de les tecnologies per portar a la pràctica idees i projectes relacionats amb la gestió d'informació, i de la necessitat que tenim els bibliotecaris de ser ben competents en aquest terreny i de saber col·laborar amb altres professionals –en particular els informàtics– per tirar endavant iniciatives conjuntes que puguin esdevenir idees de negoci.


Avui em vull referir a una interessant jornada que té una certa relació amb aquesta idea i que va tenir lloc a Madrid el passat 29 de març, sota l'organització d'EPI (El Profesional de la Información) i Baratz: Jornada Modelos de Negocio y de Gestión de Contenidos con Software Libre.

Aquí podreu veure el programa de la jornada, força dens: http://www.elprofesionaldelainformacion.com/notas/jornada-modelos-de-negocio-y-de-gestion-de-contenidos-con-software-libre

Hi van prendre part, després de les presentacions, Patricia Russo, del Col·legi; Jesús Tramullas, professor de la Universidad de Zaragoza; Juan Repiso, de Baratz, i Alicia Sellés, de l'empresa MASmedios.

Hi hagué a continuació una taula rodona amb el tema «Estado de la tecnología del software libre». Havent dinat, dues intervencions més, de Marshall Breeding, de la Vanderbilt University –EUA– i de Ricardo Eíto, de la Universidad Carlos III de Madrid. I ja per acabar una altra taula rodona amb un interessant tema: «Modelos de negocio de software libre en el futuro».

Des de la pàgina següent trobareu enllaços a algunes de les presentacions, a resums ja publicats sobre aquest esdeveniment i al vídeo sencer de la jornada: http://www.baratz.es/Home/Noticias/tabid/106/Default.aspx, que tot i que és llarg, us recomano de consultar (es pot anar avançant segons ens interessin més o menys les intervencions).

Us sonen aquestes paraules: Drupal, Dspace, Koha, Lynux, Moodle, WordPress? Són diferents tipus de programari lliure, utilitzable per ser desenvolupat de cara a crear aplicacions de tot tipus i portar a terme iniciatives d'interès que, qui sap? poden comportar alguna idea de negoci.

Per a qui li interessi aprofundir més en el tema, ha de saber que el Col·legi ha programat el curs  «WordPress, un gestor de continguts per fer servir més enllà del concepte bloc» entre els dies 22 a 31 de maig: http://www.cobdc.org/cursos/2012/curs1312.html

I, ja per acabar, recordar que fa un temps vaig esmentar en aquest bloc l'empresa Atica, especialitzada en el desenvolupament de Drupal: http://bib-doc.blogspot.com.es/search/label/programari%20lliure.

No sentiu una sana enveja...?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada