divendres, 14 de setembre del 2012

Convocatòries de premis per a innovadors

Avui faig referència a unes convocatòries que podrien interessar aquells que us esteu plantejant de «buscar-vos la vida» mentre la situació econòmica del sector públic no es normalitzi. Es tracta de concursos que premien idees, i són oberts a qualsevol persona.


Per un cantó, els Premis Cre@tic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de les tecnologies i la innovació. Va adreçat a emprenedors que vulguin posar en marxa una idea de negoci (han de ser projectes innovadors o tecnològics) i també a empreses constituïdes l’any 2012. Si la idea tira endavant, l’empresa s’ha d’instal·lar a la incubadora del TecnoCampus Mataró-Maresme.

El primer classificat rebrà 10.000 euros i un descompte del 50 % durant un any per ocupar espai a la incubadora. La data límit per presentar els projectes és el 22 d’octubre de 2012. Vegeu els criteris de selecció, la resta de premis i els detalls per participar-hi a: http://www.tecnocampus.cat/web/emprenedors/millor-iniciativa-empresarial

Un altre premi que pot ser interessant neix a la comarca d'Osona. Premsa d’Osona, S.A. (Prosa), l’empresa editora del diari El 9 nou, ha convocat el 1r Concurs d’Idees per a projectes que permetin desenvolupar noves activitats relacionades amb el món de la comunicació. En especial les que estiguin vinculades amb els camps de la producció, venda, intermediació i comercialització de nous productes.

El projecte guanyador obtindrà un premi de 3.000 euros i, en cas que s’executi, l’autor hi podrà participar accionarialment.Els treballs presentats hauran de tenir una extensió màxima de sis pàgines i hauran de contenir un pressupost i una simulació de comptes d’explotació previstos per als tres primers anys. La inversió màxima del projecte no podrà superar els 500.000 euros. Tots els projectes han de demostrar la seva viabilitat econòmica i és important que al costat de l’eficiència considerin la capacitat de generar negoci.

Les candidatures es poden presentar fins al dia 31 d’octubre. Vegeu-ne més detalls aquí:
http://www.el9nou.cat/noticies_o_0/25618/9_nou_convoca_concurs_d%E2%80%99idees_relacionat_amb_els

Encara voldria fer referència a un altre premi convocat des de València: XVIII Premios Bancaja Jóvenes Emprendedores, convocat per aquesta entitat financera. S'hi poden presentar tant empreses joves emplaçades al País Valencià, com projectes empresarials de qualsevol sector que presentin un pla d'empresa desenvolupat i coherent i s'hagin d'instal·lar al País Valencià.

En la modalitat de projectes hi ha deu premis de 6.000 euros, i cal fer arribar les propostes abans del 30 de setembre. A l'adreça següent hi ha més informació i la manera d'enviar les propostes: http://www.jovenesemprendedoresbancaja.com/premio-bancaja/premio-bancaja.aspx

A més, en aquest cas hi ha la relació de premiats d'anys anteriors (només inclou el nom del projecte i una brevíssima explicació).

I fins el 30 de setembre hi ha temps per presentar candidatures al premi de SEDIC: VII Premio Nacional SEDIC a la Calidad e innovación. Es concedirà a la millor contribució a la qualitat i la innovació en iniciatives emprenedores en gestió d’informació. El premi consistirà en una peça artística.

A les bases de la convocatòria hi ha tots els detalls: http://www.sedic.es/premio_calidad-SEDIC-2012-convocatoria.asp

Per acabar, la mateixa SEDIC ha convocat un altre concurs que pot ser ben bé del nostre interès: SEDIC opentalent, «concurso de ideas innovadoras y tecnológicas» adreçat a emprenedors del sector de la gestió de la informació. Existeixen quatre línies de treball, a les quals s’ha d’emmotllar el projecte presentat.

El límit de presentació de propostes acaba el 14 d’octubre. La idea que rebi més vots rebrà un premi de 1.500 euros. A banda, diferents institucions poden emparar les idees presentades i acordar amb el concursant la realització del projecte. Vegeu tots els detalls a l’enllaç següent: http://212.92.53.216:81/opentalent/

Com veieu, d'oportunitats no en falten. Només cal exprimir el cervell...


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada