divendres, 7 de setembre del 2012

Màster de Gestió Documental i Informació a les Empreses

Un àmbit «estrella» de desenvolupament professional dels bibliotecaris, per la quantitat de llocs de treball que representa i per la rellevància que comporta, és la seva funció com a responsables de la gestió de la informació i la documentació a les organitzacions i, concretament, a les empreses.


Per donar resposta a aquesta necessitat específica la Facultat va començar a oferir el curs passat el màster propi de Gestió Documental i Informació a les Empreses, que va obtenir una opinió ben favorable dels alumnes que el van seguir. Enguany s’ofereix la segona edició d’aquest màster, que s’imparteix en línia.

El proper 19 de setembre de 2012 tindrà lloc una sessió informativa, que es desenvoluparà en línia. Per poder-la seguir cal inscriure-s’hi prèviament. Ho podeu fer seguint les instruccions que trobareu en aquesta pàgina: http://bd.ub.edu/MGDIE/ca/contact

Aquest màster consta de 60 crèdits en total. Els blocs en què s’estructura el seu contingut són aquests tres:

1. Fonaments de gestió documental i informació a l'empresa
2. Organització del sistema de gestió documental i d'informació de l'empresa
3. Rendibilització dels recursos d'informació de l'empresa

A més cal realitzar un Projecte de fi d'estudis. La docència està organitzada en dos cursos, amb un import de 1.750 euros per curs acadèmic.

M’inspiro en el text de presentació del web del màster mateix: aquest màster forma professionals capaços de planificar, dissenyar, implantar i rendibilitzar sistemes de gestió de la documentació i de la informació a l'empresa, com també sistemes basats en la gestió de processos, especialment mitjançant la utilització de tecnologies Enterprise Content Management (ECM).

S’utilitza una metodologia eminentment pràctica, adreçada a dominar continguts i conceptes, i a saber utilitzar mètodes i eines tecnològiques d’aplicació directa al mercat laboral. Les sessions es desenvolupen íntegrament en línia, i totes tenen caràcter pràctic, a partir del treball previ amb els materials proporcionats. El contacte amb el professorat és directe, i el seguiment tutorial constant i adaptable a les necessitats de l’alumnat. Tota la pràctica tecnològica es fa en servidors dedicats o en instal·lacions en local, per tal que estigui disponible en tot moment per als alumnes.

Per pensar-s’ho!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada