dijous, 21 de març del 2013

Portal europeu d'ajuda als emprenedors joves

Tot i que el percentatge d’emprenedors a Espanya és molt baix (segons un estudi publicat el 2011 per la Fundació Príncep de Girona, tan sols ho és el 5,1 % de la població) no ens cansem de donar a conèixer facilitats i recursos pensats per a aquesta engrescadora activitat. Ho fem per dos motius: perquè les sortides laborals habituals del nostre sector es troben en una situació més aviat somorta i perquè estem convençuts que en el nostre àmbit de la informació i la documentació els bibliotecaris (amb la col·laboració d’altres professionals quan calgui) podem tirar endavant molts projectes innovadors que poden redundar en activitats lucratives.

Avui presentem un servei d’informació en línia, d’abast europeu, adreçat fonamentalment els joves, en els àmbits de la formació, l’ocupació i l’emprenedoria: No me paro... elijo mi futuro¡!: http://www.nomeparo.eu/

Ha estat desenvolupat per la Secretaria d’Estat per a la Unió Europea, amb la col·laboració de diverses institucions europees. No és més que un recull d'enllaços cap a serveis i programes que ja existeixen de fa temps. El jove que ja estigui interessat per aquests temes pot ser que no descobreixi res de nou; però si més no el portal aporta la comoditat de trobar tota la informació important reunida i ben organitzada.

Centrem-nos en l’apartat dedicat al futur emprenedor. S’informa del programa d’Erasmus per a joves emprenedors, dels serveis del Ministeri d’Indústria, del que ofereix Universia, diversos programes europeus (Media, Progress...) i l’enllaç a un cercador d’ajuts que manté la revista Emprendedores.

Esperem que us sigui d’utilitat.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada