dimecres, 2 d’octubre del 2013

Feines per a l'estranger



De tant en tant deixem caure en aquest blog una entrada relacionada amb les oportunitats de feina a l'estranger. Podeu ver-les totes si aneu a la matèria «treballar a l'estranger». Independentment de la situació econòmica del país, una estada a l'exterior sempre és recomanable, per l'experiència vital de beneficis indubtables tant a escala personal com professional. Però a més, en els temps que ens ha tocat viure, tan precaris laboralment parlant, és una oportunitat que no hem de perdre de vista.

Fa unes setmanes l'Observatori professional del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya va publicar una llarga entrada en què tres joves bibliotecaris catalans explicaven les seves vivències com a treballadors a l'estranger. Eren Daniel Becerra (a la Xina), Marta Fernández (a Grècia) i Ester Angulo (als Països Baixos). Aquí podreu llegir aquest text.

Recentment s'han distribuït diverses ofertes de feina per treballar a l'estranger, totes elles ben atractives:

Per un cantó, la «tradicional» beca d'un any per treballar a la biblioteca de l'Institut Universitari Europeu amb seu a Florència, adreçada a exalumnes recents de la Facultat. En aquest enllaç podreu llegir la informació. El termini per presentar-hi candidatures acaba l'11 d'octubre de 2013.

L'Oficina Internacional de l'ISSN, a París, cerca un nou director o directora, per a un període de dos anys. El pressupost total d'aquest organisme és d'1,5 milions d'euros, i hi treballen 12 persones. El termini per rebre les sol·licituds també acaba el proper 11 d'octubre. Les bases d'aquesta feina la trobareu en aquest enllaç. I més informació en aquest altre.

I finalment, la Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida i de Treball (Eurofound), organisme depenent de la Unió Europea amb seu a Dublín, està buscant un responsable de continguts del seu web. En aquest cas, el termini per fer arribar les cadidatures acaba el 24 d'octubre de 2013. I aquí es pot trobar més informació.

No passa cada dia que puguem parlar de tres llocs de treball vigents ben pagats a l'estranger, específicament pensats per a bibliotecaris. Però de tant en tant, sí. O sigui que... tinguem les maletes preparades, per si de cas...

2 comentaris :

  1. Genial!! Llàstima que encara no estigui graduada... Espero que segueixi així (o millor) quan jo busqui feina un cop finalitzada la carrera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esperem, esperem... esperem que la cosa continuï així!

      Mentrestant, a perfeccionar idiomes... i potser algun "entrenament" amb el Programa Erasmus o les pràctiques d'estiu a l'estranger...

      Ànims!!!

      Elimina