dilluns, 27 de gener del 2014

Premi de bibliografia

7.500 euros és el que s'emportarà el guanyador de l'edició actualment vigent (la XVII) del «Premio Bartolomé José Gallardo de Investigación Bibliográfica», que convoca anualment l’Ajuntament de Campanario des de 1998.


El poble de Campanario, de 5.200 habitants, es troba situat a la província de Badajoz (http://www.campanario.es/). El motiu que fa que convoqui aquest premi és que en aquesta localitat va néixer, en 1776, Bartolomé José Gallardo (http://es.wikipedia.org/wiki/Bartolom%C3%A9_Jos%C3%A9_Gallardo). Gallardo va ser un gran bibliòfil, i té el mèrit d'haver estat el responsable de la biblioteca de les Corts de Cadis, el 1812, és a dir, va ser el primer bibliotecari parlamentari d'Espanya.

Els treballs que optin a aquest premi s'han de fer arribar a l'Ajuntament de Campanario abans del 13 de juny de 2014, seguint les instruccions que trobareu en l'enllaç següent: http://www.campanario.es/cultura/premioBibliografico.php. En aquesta mateixa pàgina trobareu també informació dels premis concedits en anys anteriors.

Els guanyadors del premi de la darrera edició d'aquest premi foren Genaro Luis García López i Leticia Martín Gómez per l'obra Libros para envolver en las boticas: bibliotecas y política bibliotecaria de España, durante la década moderada (1843-1854). Aquí, la notícia a la premsa: http://www.hoycampanario.es/actualidad/2013-12-18/edicion-premio-investigacion-bibliografica-bartolome-0833.html

Crec que és una oportunitat a tenir en compte si disposem del temps necessari i les ganes de fer-ho. El premi no és pas simbòlic...

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada