dijous, 23 de febrer del 2012

Perfils professionals

Avui comento una altra bona iniciativa del nostre Col·legi, que pot servir per a la promoció de la professió entre la societat. Parlo de la secció «Els membres del COBDC», que s’ha incorporat recentment com una secció dins del Document. Si no vaig errat, va començar al número de gener de 2012:
http://www.cobdc.net/document/membres-cobdc/


Quan escric aquestes notes ja hi tenim quatre perfils: Júlia Baena, Eva Cazorla, Joan Garrigó i Mónica Pulido; però segur que aniran incorporant-s’hi molts altres companys. Es tracta d’escrits breus, redactats en primera persona, que expliquen la trajectòria professional, les tasques que duen a terme en l’actualitat, i la importància del Col·legi.

La presentació de col·legiats i la seva feina diària cobreix unes necessitats d’informació d’índole diversa: la resta de col·legues pot conèixer què estan fent antics companys d’aula, o pot descobrir gent que treballa en unitats d’interès amb qui col·laborar... Per als professors (com jo) aquesta informació és útil per veure les tasques o funcions que desenvolupen els professionals actualment. Però el que considero més important és la funció de difusió pública de la nostra professió, per als visitants ocasionals que arribin a aquestes pàgines.

Semblant a aquesta nova secció del Document del Col·legi, a la Facultat vam iniciar ja fa un temps una secció al nostre web: «Canal professional», que ja vaig comentar en una altra entrada: http://bib-doc.blogspot.com/2011/12/uns-videos-de-promocio.html

El tipus d’informació és el mateix (breus biografies de professionals). En aquest cas, però, els destinataris principals són els futurs estudiants i els estudiants dels primers cursos del grau: perquè vegin quina mena de professionals han sortit de les aules, i en quines feines poden ells estar involucrats el dia de demà: http://www.ub.edu/biblio/canal-professional/

En el nostre cas també hi ha uns quants vídeos, eina imprescindible per arribar als joves d'avui...

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada