dimarts, 21 de febrer del 2012

What I really do? (Què faig realment?)

Fa dies que per les xarxes socials corre una petita moda: una successió d’imatges on diferents professions són presentades des de punts de vista diferents. Per exemple, mireu aquesta sobre els emprenedors (un dels temes estrella d’aquest blog):




Són divertides −sovint massa reals?− i n’hi ha per a moltes professions diferents.

La pregunta que us estareu fent ara és: n’hi ha de bibliotecaris? Doncs la resposta és que sí. Gràcies al Facebook de l’Eli Ramírez he descobert aquesta imatge:


Què en penseu? La trobeu encertada? A mi la primera imatge m’ha fet recordar en el temps en què la catalogació es feia a mà i el resultat eren aquests típics, nostàlgics i entranyables fitxers!

En aquesta pàgina han recopilat unes quantes d'aquestes composicions, per a professions diverses:
http://weknowmemes.com/2012/02/what-i-really-do-meme/

I aquí, altres versions d'imatges relatives a la nostra professió: http://www.pinterest.com/aarontay/librarians-what-my-friends-think-i-do/

En aquest blog ja havíem parlat d'humor bibliotecari en una entrada anterior.


4 comentaris :

  1. Bàsicament em sembla que és fidel a la "imatge popular" que tenim, i que no ha canviat amb els anys: només ordenem llibres i fem callar a la gent. I a sobre cobrem.

    Així de trist ^^

    ResponElimina
  2. Aquestes imatges de professions molen molt... sobretot quan veus les de les altres professions: "como te ve la gente?" i dius: exacte! els veiem així :P

    ResponElimina
  3. Amadeu!
    A la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa encara tenim el catàleg manual en ple ús!! Als nens els hi va de meravella per cercar a la vegada que aprenen a alfabetitzar i llegir.
    Si t'entra la nostàlgia vine'ns a veure! (http://bibut.parets.org)
    Records,
    Gisela

    ResponElimina
  4. Ei, Gisela!

    M'alegra veure't per aquí! Torna quan vulguis!
    :-)

    Fa poc vaig ser a la Biblioteca de Catalunya i vaig veure que els cedularis antics, en paper, encara eren al seu lloc (malgrat que tota la informació va ser digitalitzada i està disponible en xarxa).

    Quantes hores no havia passat jo als meus 17, 18, 19, 20... anys consultant-los!!!

    Espero que no els destrueixin mai! Hauríem d'anar pensant en el "Museu de les Biblioteques de Catalunya"!!!

    ResponElimina