dimecres, 4 d’abril del 2012

Noves professions al programa Singulars

No hi ha dubte que Televisió de Catalunya ens ofereix, tot sovint, uns programes de força qualitat. Un d’ells, que segurament no deu ser líder d’audiència, és Singulars, al Canal 33, dimarts, a quarts d’onze de la nit.

Cada setmana ens acosta un expert, al qual se’l deixa parlar durant quasi una hora. Un oasi de coneixement que destaca de la resta de programació de les cadenes comercials.

Dimarts passat, 27 de març, fou el torn de Dolors Reig, psicòloga social i «activista del coneixement», amb un postgrau en inserció sociolaboral, màster de Multimèdia, Disseny i Desenvolupament Web. Al llarg del programa es parlà de moltes coses: xarxes socials, incidència d’Internet a les notres vides...

Cap a la fi del programa (a partir del minut 45:10) esmentà breument les «noves professions»: community manager i content curator. No es va dir res que no sabéssim; però em plau presentar aquí el vídeo del programa, per si algú té ganes de tornar-lo a veure:
http://www.tv3.cat/videos/4020670/Dolors-Reig-Cap-a-una-intelligencia-collectiva


La Dolors Reig és l'autora del bloc El caparazón (http://www.dreig.eu/caparazon/) que ella mateixa defineix com "espacio sobre tendencias en tecnología y cómo esta cambia la psicología de las personas, la sociedad, las organizaciones, la educación…".

Precisament fa pocs dies hi va penjar una xerrada sobre noves professions que va pronunciar el setembre de 2011: "Panorama actual i futur de les noves professions relacionades amb el coneixement". En aquest cas, amb més extensió (46 minuts): http://www.dreig.eu/caparazon/2012/03/27/dolors-reig-singulars/


2 comentaris :