divendres, 13 d’abril de 2012

Rebaixes al projecte de pressupost general de l’Estat

Trobo en un bloc d’interès, dedicat a la indústria editorial, el llibre i les seves tecnologies, una entrada força elaborada, que analitza les partides destinades al món del llibre al projecte de pressupost presentat pel Govern d’Espanya, i les compara amb les mateixes de l’any anterior, 2011.


Portland. «El sector editorial y del libro en los presupuestos para el 2012» [en línia]. Disquisición{es}, 8 abril 2012. <http://disquisiciones.com/sector-editorial-presupuesto-2012/>. [Consulta: 10 abril 2012]

De la trentena de partides comparades, no n’hi ha ni una que augmenti; només tres es mantenen igual, i nou tenen una disminució del 100 per 100 (és a dir, desapareixen). Pel que fa a les partides dedicades al món de les biblioteques hi ha una disminució mitjana del 21,04 %.

A tall d’exemple –i us animo que feu una ullada a la font original–, les ajudes a les comunitats autònomes per a la millora de les col·leccions bibliogràfiques de les biblioteques públiques, passen de 10.000.000 € (el 2011) a 3.000.000 € (el 2012): una rebaixa del 70 %.

A més, l’autor de l’entrada ha elaborat unes altres gràfiques en què s’analitzen diferents ajudes a aspectes diversos del llibre i les biblioteques al llarg dels anys.

Cal dir que aquests pressupostos encara poden ser modificats arran del debat parlamentari. Cal dir també que en el conjunt del pressupost hi ha moltes altres partides, algunes de les quals poden tenir una influència real en el món de les biblioteques. I finalment cal dir que la Generalitat de Catalunya té totes les competències de cultura traspassades.

Tanmateix, a la vista d’aquestes xifres, no estem per gaires alegries...

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada