dilluns, 16 d’abril del 2012

Programa de creació d'empreses

L’entrada d’avui està clarament emmarcada en el foment de l’emprenedoria. Es tracta d'un programa per facilitar la creació d’empreses: 1D1E, http://www.1d1e.com/


El programa 1D1E («1 Dia, 1 Empresa») neix amb l’objectiu de donar suport als emprenedors catalans per tal de fomentar la creació d’empreses. Es tracta d’una iniciativa que es compromet a donar suport a les empreses de nova creació durant el 2012 sense que aquestes hagin d'assumir despeses de gestió, notari o similars. Les empreses que es promouran han de ser societats limitades, amb un capital social de 3.000 euros inicials, aportats per l’emprenedor.

El procediment és senzill: l’emprenedor fa arribar el seu pla d'empresa a l'organització i, en cas de ser avaluat positivament, l’1D1E l’ajuda amb els tràmits. L’objectiu final és acabar el 2012 amb tantes empreses noves com dies laborables té l’any: 250.

Què ofereixen?
  1. Constitució de la societat limitada (només cal aportar els diners inicials)
  2. Assessorament empresarial durant sis mesos (resolent dubtes de caire comptable, laboral, fiscal, mercantil o jurídic, entre d’altres)
  3. Apadrinament del projecte (un empresari d'èxit t'aconsella en les línies generals)
  4. Espai de trobada per a reunions
  5. Formació empresarial (píndoles gratuïtes)
  6. Esdeveniments i actes de «networking»
  7. Finançament (ajuda per trobar vies de finançament)
  8. Avantatges en productes i serveis per a la vostra empresa
  9. Domicili de la nova societat a Barcelona, Girona o Figueres (als edificis CINC) durant sis mesos de manera gratuïta.

1D1E és una iniciativa de la Fundació EUREM (Europa Emprèn o Europa Empordà, segons les fonts), una entitat sense ànim de lucre que promou l’esperit emprenedor. (No n'hem localitzat pàgina web pròpia.)

Així doncs, si ja es té una idea de negoci i es vol fer realitat, es pot optar per solucions com aquesta. Si us animeu, heu d’omplir el formulari que trobareu a la seva web (http://www.1d1e.com/ ) i esperar que un equip de professionals avaluï la proposta.

Requisits bàsics:
-    Mínim tenir 16 anys
-    Presentar un Pla d’Empresa
-    Residir o constituir la societat amb domicili fiscal a Catalunya
-    Aportació de 3.000 (capital social per a constituir la SL)
-    Estrangers residents: NIE


Esperem que us animeu a crear una empresa! I recordem aquella frase atribuïda a Goethe... "És millor fer la cosa més insignificant del món que estar-se mitja hora sense fer res"


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada