dilluns, 21 de maig del 2012

Més sobre la cerca de noves idees

Probablement l'època de recessió econòmica per la qual estem passant fa que apareguin iniciatives que volen fer sorgir idees emprenedores entre els joves. Fa dos divendres parlàvem de la proposta de Wayra, impulsada per Telefónica (http://bib-doc.blogspot.com.es/2012/05/ens-falten-idees.html), i el 2 de maig parlàvem de la iniciativa de UEIA (http://bib-doc.blogspot.com.es/2012/05/trobada-madrid-per-futurs-emprenedors.html) i encara, uns dies enrere, de l'encontre de 3 Day Startup (http://bib-doc.blogspot.com.es/search/label/3%20Day%20Startup).


Doncs bé, avui, més: em faig ressò d'una altra activitat que em sembla força interessant, endegada en aquest cas per la UOC (Universitat Oberta de Catalunya): UOC & plugged. Aquí trobareu més informació: http://mentsobertes.uoc.edu/plug/?lang=3

Es tracta d’una convocatòria oberta a tothom que pretén recollir idees d’interès en vuit àmbits: «social learning», salut, recursos, «wikieconomia», urbanisme, finances, «governança» i comunicació.

Les millors idees obtindran premis diversos: cursos de formació (postgraus, màsters, etc.) de la UOC, estades al Regne Unit per rebre formació i suport, i altres ajudes provinents de les entitats patrocinadores.

El procediment per participar-hi és senzill. Primer de tot cal tenir una idea original; però no cal que estigui molt desenvolupada. Cal fer arribar la idea per mitjà del web de l’esdeveniment. Quan escric aquestes notes ja s’hi han penjat 660 idees.

A partir d’aquí es passa per diferents etapes, a través de les quals s'anirà seleccionant les idees més interessants. Finalment quedaran vui projectes guanyadors, un per cada temàtica.

La gràcia d'aquesta iniciativa és que les idees presentades es poden consultar (i es poden votar). Pot resultar una bona font d'inspiració. M'he entretingut una mica a l'apartat de Comunicació. Hi ha moltíssimes idees interessants...



1 comentari :

  1. Moltes gràcies, Amadeu, per deixar que parlem de la nostra idea en el teu magnífic bloc!!

    Aquesta idea l'hem inclòs dins l'àmbit de la comunicació i s'anomena "Calendari Viu".

    Pretén ser una publicació lliure i independent que utilitzarà les xarxes socials per a l’intercanvi de notícies i continguts personalitzables que impulsin noves formes de vida i de benestar.

    Inspirat en els calendaris populars del s.XIX (calendari del pagès, Pirineus, Hermitaño), aporta recursos i solucions al nostre dia a dia amb senzillesa i serenitat en una societat cada vegada més accelerada.

    A través de la curació i filtratge de la informació tractarem temàtiques pròpies dels calendaris populars així com, temes actuals relacionats amb les noves economies.

    El projecte es troba encara en fase de definició però en el futur proper serà una plataforma d’intercanvi, d'informació i formació que proporcioni recursos i serveis als ciutadans i a la comunitat. A més, volem dinamitzar les empreses amb criteris de sostenibilitat i responsabilitat social fomentant el comerç local.

    Adreces:
    https://www.facebook.com/calendariviu
    @calendariviu
    http://www.scoop.it/t/calendari-viu-el-calendari-dels-calendaris

    ResponElimina