divendres, 29 de juny del 2012

Oportunitats per a estudiants amb vocació emprenedora

No sé si coneixeu Infonomia... És una organització barcelonina liderada per Alfons Cornella que des de fa molts anys és capdavantera en l’organització d’activitats relacionades amb la innovació en l’àmbit de les organitzacions. (Vegeu els enllaços relacionats al peu d’aquesta entrada.)




A més de molts llibres i moltíssims articles especialitzats, en Cornella és responsable de la revista If... la revista de innovación, publicada des de març de 2002 (llavors amb el títol de Papeles de Infonomía), que es pot llegir en accés lliure fins al núm. 69 (octubre de 2009). Els números posteriors són d’accés restringit.

Per documentar que Alfons Cornella és un dels pioners de la innovació a Catalunya, només cal fer esment que ja el 1995 (ja havíeu nascut tots, oi?) va començar una llista de distribució d’autoria única (un sistema precursor del que avui són els blocs) titulada Extra!-Net, que va durar una colla d’anys.

Doncs bé, anem al tema. Els pròxims dies 16, 17 i 18 de juliol de 2012, Infonomia organitza, conjuntament amb Co-Society, una trobada a Benasc (en ple Pirineu aragonès, on, per cert, parlen una varietat autèntica de l’aragonès oriental) titulada «Benasque Brain Boost 2012».

L’objectiu de la trobada és reunir 150 empreses emergents (startups), tant en fase inicial com també ja consolidades, per mirar de trobar entre tots noves idees que puguin esdevenir fonts de negoci. És a dir, es tracta de fer front a la crisi plantant-hi cara, essent actius, fent alguna cosa!

Participar en aquesta activitat té un cost de 250 euros, tal com es pot veure a la informació publicada, que cito al peu. Però la gràcia és que s’ofereix una oportunitat de participació gratuïta (excepte per al desplaçament) a 50 estudiants que demostrin la seva capacitat, experiència, esperit col·laboratiu... Les candidatures per optar a una d’aquestes beques s’han de presentar en vídeo (d’un minut de durada com a màxim). Aquesta col·laboració va a càrrec d’Ibercaja.




I uns dies abans, el 13, 14 i 15 de juliol, tindrà lloc a Vilafranca del Penedès el 14è Fòrum de Joves Emprenedors, organitzat per la Jove Cambra Internacional. Es tracta de tres jornades de formació intensiva i d'interacció entre persones inquietes. L'activitat vol potenciar les habilitats directives i la capacitat de lideratge i de treball en equip, imprescindibles si pensem que un dia volem tirar endavant un projecte empresarial.

El termini d'inscripció acaba el 30 de juny: afanyem-nos-hi! El preu d'inscripció és entre 225 i 245 euros; però inclou l'allotjament, la pensió completa dels tres dies, tota la formació i altres complements. Hi ha opció a beques si s'és estudiant. No és car!


Què? Tenim al magí alguna idea que es pugui desenvolupar com a projecte de negoci? Volem compartir amb altres col·legues les nostres inquietuds emprenedores? Vinga, fem el primer pas!

Enllaços relacionats:

Sobre les jornades de Benasc:
http://benasque.org/2012brainboost/
http://www.co-society.com/wp-content/uploads/2012/06/que-es-Benasque-BrainBoost.pdf

Sobre Alfons Cornella:
http://www.directorioexit.info/consulta.php?directorio=exit&campo=ID&texto=590
http://www.linkedin.com/in/acornella

Infonomia: http://www.infonomia.com/

Revista If...: http://www.infonomia.com/if/

Sobre la llista de distribució Extra!-Net:
https://web.archive.org/web/20210615003518/https://profesionaldelainformacion.com/contenidos/1997/noviembre/dos_aos_de_extranet.html

Sobre el Fòrum de Joves Emprenedors:
https://web.archive.org/web/20120710045718/http://forumdejovesemprenedors.cat//

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada