dimecres, 6 de juny del 2012

Sobre intel·ligència competitiva

En la línia de conèixer i utilitzar el llenguatge més adequat per tal de ser ben considerats en el món de les empreses hem de tenir present aquest concepte: la intel·ligència competitiva, del qual ja vaig parlar fa mesos en aquest bloc: http://bib-doc.blogspot.com.es/2011/10/intelligencia-competitiva-un-camp-per.html.

(Per cert; hi ha un altre bloc que ha dedicat a aquest tema algunes entrades, totes elles interessants: ¡Por favor no digas Bibliotecomanía!: http://documentalistafreelance.blogspot.com.es/. És elaborat per la valenciana Inmaculada Asunción.)

Torno avui amb el tema, per aportar noves informacions al respecte.

Fa uns dies (el 16 de maig de 2012) la intel·ligència competitiva va ser el tema protagonista d'una de les interessants sessions de SocialBiblio, el sistema de formació col·laboratiu que cada dimecres compta amb la participació d'un expert que exposa en línia un tema de la seva especialitat. Des d'aquí, el nostre reconeixement a les responsables d'aquest sistema: Paula Traver Vallés i María García-Puente Sánchez.

En l'ocasió que comentem fou Estefanía Aguilar Moreno qui prengué la paraula, amb una presentació titulada «Inteligencia competitiva de bolsillo».

Per sort podem recuperar l'enregistrament de vídeo d'aquella sessió (per accedir-hi només cal registrar-s'hi gratuïtament), més un document pdf amb tots els enllaços que s'hi varen proporcionar (14 cercadors, 14 metacercadors, 9 eines de segona generació, 5 lectors d'RSS, 8 eines per monitorar pàgines web, 10 xarxes socials, 5 eines de reputació social, 6 plataformes de vigilància, 7 eines per a favorits socials, 4 sobre visualització, 9 eines d'anàlisi i mineria de dades, i 8 «diversos») i la presentació en PowerPoint de la sessió (27 pantalles). Tot això a partir d'aquí:
http://socialbiblio.wordpress.com/2012/05/17/materiales-sesion-inteligencia-competitiva-de-bolsillo/

Una altra aportació recent al tema de la intel·ligència competitiva i la vigilància tecnològica és a càrrec d'Hugo Zunzarren, cofundador de l'empresa IdInteligencia i un professional expert en aquest àmbit laboral. El seu treball es pot llegir al bloc Dokumentalistas: recursos para Bibliotecarios, Archiveros y Documentalistas, que mantenen els sevillans Adrián Macías Alegre i Raquel Tristancho Casanova des de maig de 2010. Fins ara, més de 300 entrades, que trobareu a: http://www.dokumentalistas.com/. Per cert, fa uns dies, l'1 de juny de 2012, Dokumentalistas va rebre un merescut guardó concedit per l'Asociación Andaluza de Profesionales de la Información y la Documentación (AAPID): el Premio Andalucía Documentación Iniciativa Empresarial 2011. Enhorabona!

Doncs... al tema: les entrades sobre intel·ligència competitiva que comentava, les trobareu els dies 22 i 29 de maig i 6 de juny de 2012 a Dokumentalistas, concretament aquí:
Pot ser que la sèrie continuï: els interessats en el tema faran bé d'estar a l'aguait.

ACTUALITZACIÓ: Més fonts seleccionades sobre vigilància tecnològica i intel·ligència competitiva en aquesta entrada del bloc Servicio de alerta: http://docdigital.typepad.com/servicio_de_alerta/2012/06/otras-5-fuentes-sobre-vigilancia-tecnol%C3%B3gica-e-inteligencia-competitiva.html

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada