dilluns, 25 de juny del 2012

Treballs finals de màster

La finalitat principal d’aquest bloc és donar a conèixer la professió de bibliotecari: explicar-ne els diferents perfils professionals, comentar estudis publicats que hi tinguin a veure... Tot això amb la il·lusió –il·lusa?– de contribuir a captar més estudiants que vulguin incorporar-se a aquesta professió, que per mi és molt útil a la societat i gratificant a qui l'exerceix.

En aquests moments de crisi volem també incentivar l’emprenedoria dels joves titulats, perquè l’autoocupació pot ser una alternativa a la manca d’ofertes de places de treball per a l’administració pública. La notícia d’avui crec que respon a aquests dos objectius: exemplifica diferents àmbits de treball dels bibliotecaris i encoratja l’emprenedoria del nostre sector.

Fotografia: David the Pimp Daddy
Des d'avui i fins el 3 de juliol, tindran lloc a la Facultat les presentacions dels treballs finals del màster de Gestió de Continguts Digitals, que impartim des de fa uns anys al nostre centre. En total són 23 treballs (12 en castellà i 11 en català; de 15 noies i de 8 nois), que seran defensats pels estudiants davant d’un tribunal, en sessions obertes a tot el públic.

Llegint els títols dels projectes ens podem adonar de la varietat, interès i especialitats a què dóna peu l’ensenyament que estan completant aquests estudiants. Penso que un alumne de batxillerat que veiés aquests títols es faria ben bé càrrec dels àmbits de treball de la nostra professió. Per una altra banda, alguns dels títols d’aquesta llista em suggereixen possibilitats de projectes viables per endegar un negoci.

A tall d’exemple esmentaré uns quants d'aquests títols, de temàtiques variades. L’arquitectura web la podem exemplificar amb «Redisseny del portal de la biblioteca del Departament de Salut», d’Adela Zambrano Moreno, o amb «Definició i conceptualització d'un portal de referència per a les biblioteques escolars catalanes», de Míriam Balboa de la Fuente. La gestió documental també la tenim representada amb: «L’administració electrònica a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp», de Cristina Guerrero Vall. Qüestions sobre usabilitat no hi falten: «Usabilitat en entorn tàctil: avaluació i proposta de millora de la carta de vins digital de Monvínic», d’Onofre Pouplana Domingo, igual com l'aprofitament de dades públiques: «Visualització de la informació: proposta per als moviments migratoris interns a Catalunya», de Clàudia Sànchez Bonvehí.

La llista sencera la trobareu ací: http://bd.ub.edu/noticies/sites/bd.ub.edu.noticies/files/esdeveniments/I124.%20MGCD%20Tribunals%20TFE%202011-2012%202s-2.pdf

Esperem que tots ells tinguin sort en les seves defenses!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada