dimecres, 12 de setembre del 2012

Sembla que de feina, n’hi ha

Els titulats de la Facultat gaudeixen d’un servei gratuït que els pot resultar força útil a l’hora de trobar feina. Es tracta del SIOF (Servei d’Informació d’Ofertes de Feina). Consisteix en un butlletí electrònic de distribució setmanal que elabora amb molt d’encert en Rafel Serra, estudiant de màster i becari de suport de la Facultat, sota la direcció de la secretària, l’Anna Rubió.

No! No estem tan desesperats!
Fotografia: Mike Licht

En parlo avui perquè divendres passat es va distribuir el primer número del butlletí del SIOF d’aquest curs, amb les ofertes de feina actualment vigents. I en parlo perquè la quantitat i varietat d’ofertes localitzades em sembla prou destacable.

El total d’anuncis és de 14. Tots ells per treballar a Catalunya, excepte un per a Itàlia (una oportunitat per a exalumnes de la Facultat de gaudir d’una estada en pràctiques d’un any a l’Istituto Universitario Europeo) i una feina per a Mallorca. Dels de Catalunya, tots a l’àrea metropolitana, excepte un per a les terres de Lleida, un per al Vallès Occidental i un altre per a l’Oriental.

Del sector públic hi ha quatre anuncis (inclòs el de Florència), que busquen en total nou persones. Els deu anuncis que resten són, per tant, de l’àmbit de l’empresa privada. Entre aquests trobem peticions dels sectors següents: sanitat, informàtica (2), treball amb discapacitats (2), confecció, alimentació, editorial, mobiliari, agència de viatges.

Les funcions per a les quals es demana personal són: direcció de biblioteca pública, suport a la gestió documental (2), auxiliar de biblioteca, tractament tècnic de documentació, analista-community manager (3), bibliotecari en centre especialitzat, analista funcional, edició de material educatiu musical, responsable del web, responsable del contingut del web, becari en biblioteca de recerca.

Pel que fa a la quantia dels salaris oferts, aquesta dada només consta en quatre anuncis:

–12.000 euros bruts anuals
–De 6.000 a 12.000 euros bruts anuals (per mitja jornada)
–1.200 euros mensuals
–De 12.000 a 30.000 euros bruts anuals.

En fi, ja sé que aquesta breu anàlisi no té cap rellevància especial, però us puc assegurar que la tònica, setmana rere setmana, és la mateixa.

La meva impressió sobre la situació: hi ha feines abundants, són variades, predominantment procedeixen del sector privat, la majoria no estan lligades a les tasques bibliotecàries tradicionals, ofereixen una remuneració «segons vàlua», i per aconseguir-les, cal competir amb informàtics, filòlegs, periodistes... Ells també es busquen la vida!

2 comentaris :

  1. Moltes gràcies, Amadeu. Il·luminar una mica és molt important en un temps que sembla tan fosc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Avui (12 de setembre de 2012) sembla que tots estem molt optimistes... Gràcies per deixar un missatge!

      Elimina