dijous, 4 d’agost del 2011

Si sabem anglès estarem més ben situats

Segons un estudi recent fet per Adecco i Infoempleo (empreses de gestió de recursos humans), les persones que saben anglès (o un altre idioma) tenen un 27,55 % més d’ofertes de feina a les quals optar. L’estudi és fet a partir de l’anàlisi de 198.500 ofertes laborals de tota mena (no específicament per a bibliotecaris) en el marc d’Espanya, el darrer any 2010.


Les empreses cada vegada tenen més relacions internacionals, d’aquí que els coneixements lingüístics siguin un valor dels candidats a contractar. Entre les llengües que es demanen (a les ofertes que es demanen idiomes), l’anglès ocupa el primer lloc, amb un 72 %, a molta distància ve el francès en segon lloc, amb el 8,5 %, i després l’alemany, amb un 3,17 % de les ofertes. Altres llengües menys habituals estan també augmentant la seva presència com a requisit o mèrit per accedir a una feina: el xinès, l’àrab, el polonès, el txec o el japonès.

L’estudi analitza la demanda de coneixement d’idiomes estrangers per comunitats autònomes, per sectors de producció i per àrees funcionals.

Aquí podreu veure aquest treball: http://www.adecco.es/_data/NotasPrensa/pdf/298.pdf.

És una cosa que tots tenim clar: com més llengües coneguem (començant per l’anglès) més possibilitats tindrem d’estar al corrent de les novetats inernacionals, d’atendre usuaris provinents d’altres països i de comunicar-nos amb col·legues de més enllà de les nostres fronteres.

Aquesta és una recomanació per al futur plena de bona intenció: invertim temps en l’aprenentatge (i millora) d’altres llengües!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada